StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Management bun inseamna oameni de CALITATE
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » management » management strategic » Strategia produsului
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Strategia produsuluiIn marketing, produsul este expresia fizica a raspunsului intreprinderii la cerere. Pentru a-si realiza produsul, intreprinderea trebuie in acelasi timp sa tina cont de optiunile consumatorilor, de capacitatea tehnologica, de priceperea sa si de potentialul sau comercial, financiar Totusi, strategia produsului nu cuprinde numai determinarea caracteristicilor tehnice asteptate de catre cerere, ea integreaza de asemenea si optiunile psihologice care vor fi prezente in alegerea formelor precum si designului. Ea presupune sa luam in considerare aspecte direct legate de produs cum ar fi cele legate de conditionare in prezentarea produsului, numele, marca sau anumite alte servicii. in cadrul marketingului, alte elemente ale marketingului (pret, comunicare, promore, distributie ) trebuie sa fie definite in acord cu strategia produsului, caci alegerile efectuate in aceasta faza se raporteaza direct la imaginea produsului (pasta de dinti "distribuita in farmacie" nu este perceputa in acelasi mod ca aceeasi pasta de dinti distribuita intr-un supermagazin).
Politica produsului unei intreprinderi se integreaza deci in cadrul mai larg al strategiei marketingului firmei. Aceasta a fost examinata intr-un modul precedent. in cursul acestui modul, vom examina mai in detaliu elementele constitutive ale politicii de pret si principalele decizii in materie de strategie a produsului: inorea, adaptarea, imitarea, pozitionarea, abandonarea produsului.
Prima parte avea ca obiect silirea principalelor mize ale politicii produsului si de a le defini continutul. in partea a doua, vor fi dezvoltate felurile de gestiune a noului produs (de exemplu strategia inorii).


Politica de confidentialitate Copyright © 2010- 2019 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre strategia produsului

Colectarea informatiei pentru management strategic
Declararea misiunii organizatiei
Analiza mediului inconjurator general
Analiza mediului inconjurator concurential
Analiza lantului valorii
Formarea strategiei si stakeholder-ii organizatiei
Analiza swot
Implementarea strategiei prin modificarea culturii organizationale
Matricele de portofoliu
Implementarea strategiei prin modificarea structurii organizationale
Analiza costurilor de interes strategic
Analiza obiectivelor
Benchmarkingul - analiza comparativa
Auditarea responsabilitatii sociale a corporatiei
Analiza segmentarii strategice a afacerii
Analiza segmentarii strategice externe
Analiza resurselor interne
Strategia produsului
Managementul datoriei externe
CAUTA IN SITE
Termeni de cautare  
analytics