StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing strategic » Rolul sistemelor-expert informatice
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Consideratii generaleActivitatile intreprinse de japonezi in domeniul sistemelor expert si al tehnologiilor asociate, de-a lungul anilor '80, au determinat Comunitatea Europeana sa lanseze programul ESPRIT, in incercarea de a reuni eforturile europene in materie. Acest fapt a condus la finantarea de catre Ministerul Comertului si Industriei din Marea Britanie ("Department for Trade and Indus-try - DTI") a programelor ALVEY si IED, precum si la alte initiative. Una dintre realizarile concrete a fost infiintarea, tot de catre DTI, a unui club numit EXMAR, cuprinzand zece dintre cele mai importante companii britanice. Constituit in anul 1987, acest club are ca obiective atat studierea posibilitatii de introducere a asistentei computerizate in domeniul proiectarii strategiilor de marketing, prin elaborarea unui prototip, cat si permanenta informare a organizatiilor membre cu privire la sistemele expert. Clubul a fost format pe baza contributiilor materiale ale companiilor componente si ale Ministerului pentru Comert si Industrie.
Capitolul de fata isi propune sa studieze posibilitatile oferite de sistemele expert, sa prezinte progresele realizate de proiectul EXMAR si sa traga concluzii referitoare la cel mai potrivit mod de realizare a asistentei computerizate in domeniul proiectarii strategiilor de marketing.In acest modul sunt trecute in revista primele incercari (intreprinse spre sfarsitul anilor' 80) de dezltare a unui sistem expert. in continuare, modulul 7 prezinta progresele proiectului EXMAR, catre mijlocul anilor '90.


Politica de confidentialitate Copyright © 2010- 2019 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre rolul sistemelor-expert informatice

Gestiunea clientilor
Marketing strategic si organizare
Rolul marketingului: prezent, trecut si viitor
Planificarea de marketing strategic: teorie, practica si teme de cercetare
Strategii competitive de marketing: concepte si aplicare
Interdependente de tehnica si urmarirea relevantei in teoria de marketing
Planificarea strategica de marketing: ce este si cum se poate face
Rolul sistemelor-expert informatice
Probleme critice in planificarea de marketing
Noua fata a marketingului in anii 1990
Concurenta practica (operanta) necesitate a economiei de piata
Tipologia concurentei si a concurentilor
Mediul concurential normal
Piata relevanta - locul de manifestare al concurentei
Practicile anticoncurentiale
Mixul de marketing si comportamentul anticoncurential
Strategii de marketing utilizate in mediul concurential
Tipologia strategiilor de marketing
Concurenta in spatiul european
CAUTA IN SITE
Termeni de cautare  
analytics