StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul carierei
Trimite articolul prin email Rolul organizatiilor in dezvoltarea carierei : MANAGEMENTUL CARIEREI Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Rolul organizatiilor in dezvoltarea cariereiRolul organizatiilor in dezvoltarea carierei

Din punct de vedere al organizatiei necesitatea dezvoltarii carierei cuprinde:

stabilitatea si loialitatea angajatului;

micsorarea impactului pe care il va produce socul viitorului;

motivarea performantei.


Stabilitatea si loialitatea angajatului

Din cauza cresterii complexitatii functiilor, angajatul trebuie sa fie din ce in ce mai bine educat si mai calificat. Drept rezultat organizatiile care nu au un program corespunzator de calificare si de dezvoltare a carierei resurselor umane vor avea dificultati din ce in ce mai mari in atragerea, dezvoltarea si mentinerea acestora.


Micsorarea impactului pe care il va produce socul viitorului

Schimbarea accentuata a mediului pe plan cultural si organizational va face ca tot mai multe organizatii sa devina nepregatite din punctul de vedere al resurselor umane. Alvin Toffler, sugereaza trei elemente cheie pentru micsorarea impactului pe care il va produce socul viitorului. Acestea sunt: sa inveti cum sa inveti, sa inveti sa alegi si sa inveti sa corelezi. Toate trei pot fi integrate intr-un program de dezvoltare a carierei.Motivarea performantei

In managementul firmei, sensul adevarat al actiunilor si comportamentul angajatilor nu poate fi descoperit fara cunoasterea motivelor care le-au generat. Cunoasterea motivelor nu ajuta doar la marirea eficientei actiunilor, la cresterea posibilitatii de explicare si predictie a comportamentului uman, ci si la descifrarea valorii morale a acestuia.


Personalitatea, conditiile sociale, experienta, influentele grupului sau alti factori pot avea impact asupra motivatiei.
A motiva oamenii in munca lor inseamna:

a le rasplati baneste contributia la progresul firmei;

a le rasplati initiativa;

a le rasplati efortul si reusita;

de a dezvolta pentru ei insisi utilitatea data de dimensiunea subiectiva a muncii.

Diferentierea recompenselor banesti in functie de eficacitate, de calificare si de reusita constituie o modalitate eficienta de motivare.

a)    Reusita. Nimic nu poate motiva mai mult ca reusita individului sau grupului din care face parte.

b)    Comunicarea la locul de munca. Existenta unei comunicari ample, deschise asupra muncii si semnificatiei sale permite intelegerea si destinderea atmosferei de munca din firma.

c)     Achizitia de inteligenta si de talent. Inteligenta si talentul constituie astazi capitalul cel mai important si daca ele sunt bine orientate pot deveni deosebit de eficiente. Favorizand acumularile intelectuale la salariatii sai, intreprinderea dezvolta interesul angajatilor pentru firma.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact