StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT
Management - articole, informatii Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Management




Management educational
Managementul educational este un segment din teoria generala a managementului, dar are in plus si aspecte particulare care-l definesc si-l diferentiaza in raport cu alte abordarii sectoriale ale acestuia. Management insemna a conduce, a gasi solutii. Aceasta conceptie se poate aplica si procesului educational, unde directorul, sau altfel spus, managerul de scoala are dificila misiune de a identifica cele mai eficiente metode de a conduce si promova imaginea scolii.
Management comparat
Managementul comparat este stiinta care studiaza procesele si relatiile manageriale din organizatii ce functioneaza in contexturi culturale nationale diferite, axandu-se asupra identificarii si analizarii asemanarilor si deosebirilor manageriale, in vederea favorizarii transferului international de know-how managerial si a cresterii, functionalitatii, eficacitatii si eficientei organizatiilor.
Managementul afacerilor
Managementul afacerilor: -ca stiinta a tehnicilor de conducere si gestiune a intrepriderilor,este procesul de coordonare a resurselor umane,informationale,fizice si financiare in vederea atingerii scopurilor oraganizatiei respective. Este procesul de atingere a obiectivelor oraganizatiior prin angajarea si implicarea celor patru functiipricipale: planificarea, organizarea, leading-ul (antrenare si motivare) si controlul.
Management social
Asistenta sociala cuprinde prestatiile si serviciile sociale acordate in vederea dezvoltarii capacitatilor individuale sau colective pentru asigurarea nevoilor sociale, cresterea calitatii vietii si promovarea unei societatii incluzive si coezive.
Managementul resurselor umane
Managementul resurselor umane consta in ansamblul activitatilor orientate catre asigurarea, dezvoltarea, motivarea si mentinerea resurselor umane in cadrul organizatiei in vederea realizarii cu eficienta maxima a obiectivelor acesteia si satisfacerii nevoilor angajatilor: definitii, principii, metode si tehnici de management al resurselor umane grupate pe activitatile specifice domeniului.
Managementul proiectelor
Managementul proiectelor consta in aplicarea cunostintelor, capabilitatilor, instrumentelor si tehnicilor specifice pentru activitatile unui proiect, care au obiective, scopuri si cerinte definite, referitoare la timp, costuri, calitate si parametri de performanta, activitati considerate ca importante si adecvate pentru finantare. Timpul, costul, calitatea si performantele sunt constrangeri pentru proiect
Managementul productiei
Managementul presupune o gestionare eficienta a problemelor de rutina si a momentelor de criza in procesul de administrare a productiei, orientat catre obiectivele de perspectiva si bazat pe analiza trecutului, este un cumul de proceduri bine stabilite. Managementul productiei este o munca de echipa, si presupune o distribuire ierarhica a sarciniilor si a responsabilitatilor. Succesul managementului este un rezultat al sincronizarii activitatilor individuale, in care fiecare membru functioneaza intro arie bine delimitata.
Managementul media
Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa. Toate aceste departamente sunt coordonate si supravegheate de catre manager si departamentul de management al organizatiei mass-media respective.
Managementul investitiilor
A investi inseamna a plasa un capital intr-o intreprindere. O alta definitie presupune plasarea de capitaluri in intreprinderi industriale, agricole, comerciale, etc, cu scopul obtinerii de profituri, respectiv alocarea unor sume si a altor mijloace materiale pentru crearea de noi fonduri fixe, pentru largirea, reutilarea si modernizarea celor existente.
Managementul intreprinderii
prioritatile managementului intreprinderilor de succes ar trebui sa fie mai mult ca oricand urmatoarele: ˇ abilitatea de a livra produsele/serviciile la timp; ˇ abilitatea de a oferi in mod constant produse/servicii de calitate; ˇ abilitatea de a asigura performante inalte produselor/ serviciilor; ˇ abilitatea de schimbare rapida a sarcinii de productie; ˇ abilitatea de a oferi produse/servicii la preturi/tarife mici;
Managementul institutiilor publice
ANSAMBLUL proceselor si relatiilor de management, bine structurate, existente intre componente ale sistemului administrativ , prin care , in regim de putere publica, se aduc la indeplinire legile/procesele de actiune, si/sau se planifica, organizeaza, coordoneaza, gestioneaza si controleaza activitati ce satisfac interesul public.
Managementul crizelor conflictelor
Scopul este de a pregati angajatii astfel incat sa poata gestiona su succes crizele si situatiile conflictuale ce pot aparea in relatia cu colegii, sefii, subalternii sau clientii companiei. De asemenea, pregateste angajatii companiei pentru o schimbare a comportamentelor negative si distructive in comportamente profesionale, asertive si pozitive.
Managementul calitatii
Managementul calitatii este o strategie organizationala fundamentata pe ideea ca performanta in atingerea unei calitati superioare este realizata doar prin implicarea cu perseverenta a intregii organizatii in procese de imbunatatire permanenta. Obiectivul este cresterea eficientei si eficacitatii in satisfacerea clientilor.
Management hotelier
Turismul si industria ospitalitatii prin insasi continutului activitatilor pe care le desfasoara, respectiv prin complexul de prestatii pe care le furnizeaza in piata intr-o economie nationala, importanta turismului si a ospitalitatii creste de la an la an.
Management general
Prin management ca stiinta se intelege “studierea procesului de management in vederea sistematizarii si generalizarii unor concepte, legi, principii, reguli, a conceperii de noi sisteme, metode si tehnici care sa contribuie la cresterea eficientei activitatilor desfasurate pentru realizarea unor obiective”
Management financiar contabil
Legat de stiintele economice, finantele au ca obiect: relatiile economice ce au loc in procesul constituirii si repartitiei fondurilor de resurse financiare (publice si private), referindu-se la bugetul de stat, bugetul autoritatilor administrativ-teritoriale si a altor institutii cu caracter public, la bugetele organizatiilor (agenti economici si organizatii non-profit).
Management financiar bancar
Managementul superior se ocupa cu trasarea „liniilor de forta" privind activitatea pe termen lung a societatii bancare, cheltuielilor si a altor elemente care tin de evaluarea performantelor realizate la nivel de sucursale sau departamente; - activitati specializate, de exemplu analiza financiara sau audit intern.
Managementul carierei
Managementul carierei este procesul de proiectare si implementare a scopurilor, strategiilor si planurilor care sa permita organizatiei sa-si satisfaca necesitatile de resurse umane, iar indivizilor sa-si indeplineasca scopurile carierei lor (L.A. Klatt, R.G. Murdick, F.E. Schuster). Managementul carierei planifica si modeleaza progresul indivizilor in cadrul unei organizatii in concordanta cu evaluarile nevoilor organizatorice, precum si cu performantele, potentialul si preferintele individuale ale membrilor acesteia.
In ce situatie va aflati acum ? | In ce pozitie doriti sa ajungeti? | Cum ajungeti unde v-ati propus? | Comunicarea organizationala | Conducerea organizatiilor |
Managementul financiar

Teorii recente in finante | Elementele financiare ale unei investitii in mediu cert | Functia financiara | Mecanismele financiare ale firmei | Informatia contabila in managementul financiar |
Resurse umane

Obiectul, sarcinile si istoria psihologiei muncii si organizationale | Metodologia cercetarii in psihologia muncii industriale si organizationale | Analiza muncii | Recrutare si selectie | Pregatirea profesionala: formare si dezvoltare |
Managementul tehnologic
Managementul tehnologiilor este setul de politici și practici care influențeaza pozitiv tehnologiile, cu scopul construirii, menținerii și creșterii avantajului competițional al firmelor pe baza cunoștințelor cu drept de proprietate și a know-how-ului. Managementul tehnologiilor este aplicarea tehnicilor manageriale celor mai adecvate pentru a asigura ca factorul tehnologie este exploatat pentru atingerea obiectivelor intreprinderii.
Sistemele de fabricatie de montaj sl flexibilitatea lor | Evolutia sistemelor de montaj in industria constructoare de masini | Sistemul antropocentric de productie - sanp, o alternativa la sistemul de productie econom | Sisteme flexibile de fabricatie. sisteme flexibile de montaj | Factorul uman in sistemele automatizate de montaj |
Management strategic
Prin management strategic, conducerea organizatiei determina evolutia pe termen lung si performantele acesteia, asigurand formularea riguroasa, aplicarea corespunzatoare si evaluarea continua a strategiei stabilite. Diferenta intre a avea o strategie si a practica cu adevarat managementul strategic este tot atat de mare ca cea dintre esec si succes.
Colectarea informatiei pentru management strategic | Declararea misiunii organizatiei | Analiza mediului inconjurator general | Analiza mediului inconjurator concurential | Analiza lantului valorii |
Managementul transporturilor
Transferul mǎrfurilor din unitǎtile de productie in magazii, la nivel international, national sau regional cǎtre distribuitori.
Tehnici de negociere
Arta de a combina si dirija un ansamblu de tehnici si tactici comerciale in vederea realizarii obiectivelor propuse - Principiul fundamental: de a stapani, orienta si controla interactiunea vointelor care se confrunta la masa tratativelor
Management public
Gestiunea publica prezinta un ansamblu de particularisme care interzic o supunere neconditionata la management: Managementul presupune o ratiune strategica, vizand atingerea anumitor obiective. Or, daca intreprinderea privata are un scop clar (cautarea si maximizarea profitului) in functie de care ea isi poate organiza actiunile si modela organizarea, situatia nu este identica in cazul administratiei publice; misiunea ei de a urmari realizarea “interesului general” este echivoca. “Interesul general” este susceptibil a cunoaste interpretari diferite si de multe ori contradictorii. Desigur, dubla egalitate: firma privata = cautarea profitului organizatia publica = interes general reprezinta o abordare simplista ce trebuie nuantata.
Managementul muncii
Schimbarile radicale la care asistam pe piata muncii, au implicatii majore si asupra carierelor profesionale. Iata cateva din particularitatile pietei muncii contemporane si care influenteaza implicit si managementul carierelor profesionale: • o incarcare mare a activitatii de munca, atit in ceea ce priveste orele lucrate pe saptamina cat si solicitarea cotidiana a posturilor de munca; • schimbari organizationale, in special prin eliminarea unor straturi manageriale, destratificarea si descentralizarea, rstructurari/disponibilizari de angajat
Management international
Prin management international se intelege managementul societatilor trans-nationale, sau alte ori managementul global, analizat la scara mondiala.
Management cultural
Management cultural romanesc.
Managementul cercetarii si dezvoltarii

Managementul organizatiilor
Managementul organizatiilor contemporane este impus sa se conformeze cu realitatile economiei moderne: piata globala, concurenta tot mai dura, produse si servicii mai calitative, companii mai puternice, conducerea organizatiilor tot mai complicata.
Managementul performantei
A trata diferit fiecare persoana cu scopul de a-i crea contextul favorabil dezvoltarii performantei aduce beneficii atat la nivelul persoanei dar si al organizatiei.
Managementul recompenselor
Pe o piata a muncii functionala, totul se raporteaza la valoarea reala a oamenilor. Cum ii rasplatiti? In functie de ce?
Managementul serviciilor
Indiferent daca activati in domeniul serviciilor sau aveti un centru de servicii in-house, imbunatatirea managementului serviciilor va va ajuta sa va controlati obligatiile contractuale si angajamentele si sa oferiti garantii remarcabile, aducand astfel beneficii organizatiei in mai multe moduri.




Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact