StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Management bun inseamna oameni de CALITATE
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei
Trimite articolul prin email Proiect pentru realizarea unui internet caffe - specializarea : treac ii Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Proiect pentru realizarea unui internet caffe - specializarea : treac iiProiect pentru realizarea unui internet caffe - Specializarea : TREAC IIProiect pentru realizarea unui internet caffe


In vederea deschiderii unui internet caffe vom folosi un program care sa ne ajute in corelarea activitatilor necesare in deschiderea acestei afaceri.Acest program este Microsoft Office project.

In cadrul acestui program vom putea enumera si definii fiecare actiune necesara in parte. Vom introduce pasii necesari precum si resursele necesare realizarii acestui proiect.

Obiectivul final al acestui proiect este relizarea unui internet caffe intr-un timp cat mai scurt cu costuri medii si 535e42f servicii de calitate .
In programul utilizat pentru acest proiect vom define resursele si pasii precum si coordonarea pasilor in vederea deschiderii acestei afaceri .

In vederea realizarii proiectului trebuie sa tinem cont de urmatorii pasi:

1.     Studiu pentru deschiderea unui internet caffe.

2.     Obtinerea unui credit bancar

3.     Achizitionarea locatiei.

4.     Obtinerea autorizatiei pentru deschidere

5.     Analiza si renovarea salii

6.     Studiu de piata pentru dotarea salii

7.     Achizitionarea produselor

8.     Instalarea mobilierului si a calculatoarelor

9.     Obtinerea aprobarii de functionare

10.  Deschiderea si publicitatea.


In continuare vom analiza fiecare pas in parte si il vom introduce in programul folosit pentru acest proiect. Vom da File si apoi new.La casuta cu Task Name vom introduce denumirea pasilor necesari realizarii proiectului.

Vom analiza fiecare pas in parte dupa cum urmeaza.


Pasul 1. Studiu pentru deschiderea salii

In acest prim pas este important un studiul in prealabil in vederea cautarii unei locatii pentru deschiderea internetului caffe, presupunand ca cerere exista pe piata.Vom cauta o locatie intr-o zona cu flux mare de populatie. Durata realizarii acestui studio se intinde pe o perioada de 30 de zile.

Pasul 2. Obtinerea unui credit

Acest pas este unul foarte important in realizarea acestui proiect deoarece ne permite finantarea acestui proiect. In vederea obtinerii acestui credit bancar trebuie tinut cont de cea mai buna oferta care exista pe piata. Durata realizarii creditului vom aproxima ca se va intinde pe o perioada de 30 de zile.

Acest pas se v-a realiza in paralel cu primul pas, doar ca studiul este inceput cu un avans de o zi fata de pasul 2.


Pasul 3. Achizitionarea locatiei.


Acest pas este unul simplu de indeplinit deoarece depinde in mare masura de primii doi pasi.Si incepe dupa ce primii pasi sunt indepliniti.

Dupa studiul facut si obtinerea creditului vom putea achizitiona locatia dorita. Perioada necesara pentru acest pas este de 2 zile.


Pasul 4. Obtinerea autorizatie pentru deschidere


In acest pas vom depune actele necesare deschiderii internetului caffe. Pentru realizarea acestui pas vom avea nevoie de 2 zile. Acest pas il vom face odata ce achizitionam locatia dorita.


Pasul 5. Analiza si renovarea salii
In continuare vom masura si analiza locatia achizitionata in vederea stabilirii numarului de calculatoare si mobiliere. Apoi vom renova sala. Durata acestui pas o vom estima la 7 zile.

Acest pas v-a incepe odata cu obtinerea autorizatie pentru deschiderea locatiei.Pasul 6. Studiul de piata pentru dotarea salii

Este un pas important ca si pasul 2 deoarece trebuie sa tinem cont de cele mai bune oferte de pe piata Studiul de piata se v-a face pentru achizitionarea de mobilier si calculatoare. Acest studio il vom efectua in 5 zile. ACest pas v-a incepe odata cu terminarea pasului 5.Pasul 7. Achizitionarea produselor

Acest pas v-a incepe odata cu terminarea pasului 6 si consta in achizitionarea produselor necesare dotarii internetului caffe. Produsele achizitionate vor fi de ultima generatie si cele mai bune in raportul pret-calitate. Durata achizitionarii produselor v-a fi de 5 zile.


Pasul 8. Instalarea mobilierului si a calculatoarelor


Instalarea mobilierului si a calculatoarelor se va putea face odata cu achizitionarea produselor.Durata aproximata este de 2 zile.Pasul 9. Obtinerea aprobarii de functionareDupa finalizarea tuturor pasilor anteriori vom avea nevoie de obtinerea unei aprobari de functionare.Acestea poate sa dureze pana la 10 zile.


Pasul 10. Deschiderea si publicitatea.Odata cu obtinerea aprobarii de functionare ne mai ramane deschiderea si publicitatea internetului caffe .In acest pas publicitatea se v-a intinde pe o perioada de 7 zile.


Pasii descrisi mai sus introdusi in programul utilizat vor arata astfel


In continuarea proiectului vom stabili resursele necesare.Pentru adaugarea resurselor vom merge la Resource Sheet si vom introduce datele. Resursele pot fi de 3 feluri: work, material si cost.

In proiectul nostrum vom avea nevoie de urmatoare resurse:

1.     Un inginer economist. Acesta are rolul de a face studii de piata referitoare la achizitii necesare. Este o resursa de tip work.

2.     Inginer informatician. Are rolul de a studia ofertele de calculatoare si a decide achizitionarea lor. Este o resursa de tip work.3.     Firma autorizata pentru renovari. Este o resursa de tip work.4.     Arhitect. Fiind o resursa de tip work are rolul de a obtine autorizatiile necesare deschiderii internetului caffe.

5.     Firma de instalare a mobilierului. Deasemenea este o resursa de tip work.

6.     Mobilierul.Este o resursa de tip material.

7.     Materialele de constructii. Este deasemenea o resursa de tip material.

8.     Calculatoarele.Sunt resurse de tip material.

9.     Softuri pentru calculatoare. Aceste resurse sunt de tip cost.

10.  Firma de publicitate. Sunt resurse de tip cost.

11.  Persoana fizica .Este o resursa de tip work.

Pasul urmator in realizarea acestui proiect consta in corelarea pasilor principali cu resursele.Acest lucru il vom face in felul urmator:

Vom merge la Grantt Chart si vom selecta fiecare pas in parte.Apoi vom da click drept pe pasul respective si vom merge la task information. Apoi vom accesa comanda Predecessors.

Aici la Task Name vom selecta pasul care urmeaza in ordinea cronologica stabilita la inceput. Apoi vom selecta la Type inceputul pasului respectiv.Vom selecta una din optiunile :

Start to Start aceasta comanda permite inceperea pasului in pararele cu un pas stability anterior.

Start to finish inceperea pasului odata cu terminarea pasului precedent.

Finish to start finalizarea pasului odata cu inceperea pasului precedent.

Finish to finish reprezinta finalul pasului odata cu terminarea pasului precedent.

Apoi avem posibilitatea de a stabili zilele de intarziere a inceputului unui pas fata de cel precedent.Acesta poate varia intre o zi si 30 de zile. Avem posibilitatea de a stabili in cazul pornirii a 2 pasi simultani in timpuri diferite de incepere a actiunii.Odata stabilita perioada de incepere a pasului vom stabili si tipul de resursa folosita in acest pas important din cadrul proiectului. Pentru aceasta vom intra la Resources si vom stabili resursa necesara pasului respective. Exemple in figurile care urmeaza.


Tot odata vom stabili si durata fiecarui pas in parte.In functie de acesti pasi mentionati si stabiliti anterior vom realiza diagram Network .
In figura urmatoare vom prezenta corelarea dintre pasii si resursele noastre.intr-un tiimp bine determinat, fiecareri resurse corespunzandu-i cate un pas in parte .In figura urmatoare vom prezenta cum fiecare dintre resursele noastre in cazul nostu inginerul economist ,inginerul informatician etc i se pot atribuii diferite intrebuintari ce se regasesc in pasii nostrii si totodata si numarul de ore pe care acestia il efectueaza pentru finalizarea fiecarei sarcini in parte:

Vom arata in graficele urmatoare gradul de implicare a fiecarui resurse in terminarea proiectului dorit.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022: Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact