StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » cercetarea de marketing

Caracteristicile unei bune cercetari de marketingCARACTERISTICILE UNEI BUNE CERCETARI DE MARKETING


In cartea sa, "Managementul marketingului", Philip Kotler este de parere ca o buna cercetare de marketing se caracterizeaza prin:


1.     252c23c   Metoda stiintifica

Cercetarea de marketing eficace utilizeaza principiile metodei stiintifice: observare atenta, formulare a ipotezelor, predictie si testare.


2.     252c23c   Creativitate in cercetare

In varianta sa optima, cercetarea de marketing creeaza modalitati inovatoare de rezolvare a unei probleme.


3.     252c23c   Metode multiple

Bunii cercetatori de marketing se feresc sa se bazeze pe o singura metoda. Deasemenea, recunosc ca este recomandabil sa se utilizeze doua sau trei metode, pentru a spori credibilitatea rezultatelor.


4.     252c23c   Interdependenta modelelor si datelor

Bunii cercetatori de marketing stiu ca datele sunt interpretate pe baza unor modele fundamentale, de care depinde tipul informatiilor cautate.


5.     252c23c  Valoarea si costul informatiilor

Bunii cercetatori de marketing se preocupa de estimarea valorii informatiilor in comparatie cu costurile. De regula, costurile sunt usor de calculat, dar valoarea cercetarii se cuantifica mai greu, fiindca depinde de credibilitatea si de validitatea concluziilor, precum si de vointa echipei manageriale de a accepta aceste concluzii si de a actiona pe baza lor.6.     252c23c   Scepticism constructiv

Bunii cercetatori de marketing manifesta un scepticism constructiv in fata ipotezelor superficiale, pe care la fac uneori managerii cu privire la functionarea pietei - cauta sa evite de la bun inceput problemele pe care le provoaca "miturile de marketing".


7.     252c23c   Marketing etic

O buna cercetare de marketing este atat in folosul companiei care o finanteaza, cat si al clientilor lor. Utilizarea abuziva a cercetarii de marketing poate sa ii prejudicieze sau sa-i deranjeze pe consumatori, amplificand resentimente fata de ceea ce ei considera a fi o incalcare a intimitatii lor sau o insistenta comerciala exagerata.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact