StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » cercetarea de marketing

Rolul cercetarilor de marketingRolul cercetarilor de marketing


Orice definitie a cercetarilor de marketing trebuie sa ia in considerare rolul schimbator al cercetarilor in cadrul marketing-ului modern. Cercetarea de marketing face lega 646e48g tura dintre consumator, client si public cu responsabilul de marketing printr-un mediu de informare. Informatiile sunt utilizate pentru a distinge si a defini oportunitatile si amenintarile sau problemele. Deasemenea, sunt utilizate pentru a crea, imbunatati si evalua actiunile de marketing si sa urmareasca performantele de marketing. Totodata, ajuta la intelegerea marketingului ca proces. Cercetarea de marketing cuprinde metode pentru culegerea de date, pentru analiza datelor culese si interpretarea lor si pentru comunicarea rezultatelor si a implicatiilor pe care acestea le au. Sunt luate in considerare experientele anterioare, situatia prezenta si perspectivele de viitor, astfel incat managerii de marketing sa ia cele mai bune decizii.

Aceasta definitie a cercetarii de marketing subliniaza rolul cercetarii in toate fazele marketingului, asistand si orientand eforturile de marketing ale intreprinderii. O cercetare de marketing implica mai mult decat studii asupra unei probleme sau situatii specifice, deoarece ajuta mai ales la prevenirea unor probleme. O cercetare de marketing este importanta mai ales in cadrul sistemului suport pentru decizii de marketing (figura 2) .

Fig. 2 - Rolul cercetarilor de marketing 
Traducere dupa Tony Proctor, "Essentials of Marketing Research", editia a II-a, Ed. Pitman Publishing, Londra

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact