StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » cercetarea de marketing

Sistemul informational intern de marketing

Sistemul informational intern de marketing


Sistemul informational intern de marketing este componenta sistemului de culegere a datelor, care are drept obiectiv colectarea, sistematizarea si furnizarea 949i82j informatiilor privind starea comerciala a firmei. El ofera periodic, in general, informatii secundare, provenind din interiorul intreprinderii. Cu ajutorul acestor informatii, responsabilul de marketing poate identifica anumite forte si slabiciuni, chiar oportunitati si amenintari pentru firma si poate realiza comparatii intre obiectivele propuse si rezultatele obtinute. Acestea din urma ii permit atat adoptarea unor masuri corective, daca este cazul, cat si realizarea unui control asupra activitatii desfasurate .

Principalele informatii de acest gen provin din:

a)      Sistemul de productie - durata procesului de fabricatie, gradul de realizare a unei comenzi etc.

b)      Sistemul de cercetare dezvoltare - rezultatele cercetarilor aplicative, posibilitati de imbunatatire a produselor, idei de produse noi etc.

c)      Sistemul financiar-contabil - preturi, bugete alocate actiunilor publicitare si de promovare a vanzarilor, costuri, beneficii, stocuri, capacitate de plata etc.d)      Sistemul rapoartelor de vanzari - vanzarile totale pe o anumita perioada de timp, pe tipuri de clienti, pe categorii de produse, numarul vizitelor efectuate de fiecare reprezentant intr-o luna, costurile aferente etc.


In acelasi timp, acest sistem arhiveaza studiile si analizele din perioadele precedente, precum si cercetarile anterioare privind clientii, concurentii, eficienta actiunilor de marketing etc.


Cheia succesului sistemul informational intern de marketing consta in crearea unui sistem de management si gestiune a bazelor de date prin care informatiile sa fie sortate, sistematizate si stocate in retele informatice, pentru a putea fi utilizate prompt si eficient in fundamentarea diferitelor decizii de marketing. Pentru a realiza ansamblul acestor sarcini, o importanta deosebita este atribuita introducerii in intreprindere a sistemelor groupware si adaptarii sistemelor de schimb informatizat de date.
Idem 3.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact