StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing general
Trimite articolul prin email Plan de afaceri – plan de marketing Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Plan de afaceri – plan de marketingPLAN DE AFACERI – PLAN DE MARKETING1.    Descrierea afacerii

a)      produsul: detergent pentru spalare manuala si detergentul pentru spalare automata. Produsul va aduce nou faptul ca atat detergentul pentru spalare manuala cat si cel pentru cea automata curate pete 929d37j le in profunzime inclusive cu apa rece. Totodata produsul are deja incorporate in componenta ( formula ) balsamul de rufe. In consecinta consumatorul dobandeste doua produse la pręt de unu.
b)     Denumirea produsului: CLEAN STARTS ( a fost aleasa aceasta denumire pentru a sugera beneficiarului ca deabea acum incepe cu adevarat spalarea perfecta ). Denumirea aleasa este in engleza( o limba de circulatie internationala ) in vederea promovarii ulterioare a produsului si pe pietele internationale.

c)      Pozitia pe piata: produsul intra deja pe o piata saturata care asteapta explozia “noului”. Avantajele fata de restul de competitori sunt date de oferirea unui produs mai bun ( curate mai bine + balsamul de rufe ) la un pret mai mic, avand in vedere ca numarul competitorilor in acest domeniu este foarte mare.

d)     Obiective pe termen lung:

imbunatatirea gamei de produse deja existente, in maxim un an de la inceperea activitatii.

lansarea unei game de produse de curatat pentru uz casnic, in maxim trei ani de la inceperea activitatii.

promovarea produselor pe pietele internationale, in maxim cinci ani de la inceperea activitatii.

2.    Planul de marketing

a)      piata tinta: toate categoriile de clienti ( inclusive cei din mediu rural – pentru care apa calda este un efort ). Din studiile de piata efectuate s-a constatat ca acest produs este foarte asteptat datorita pretului energiei electrice si al imposibilitatii scoateri petelor in casa.

b)     strategii de marketing:

vanzarea produsului v-a fii organizata prin distribuitori autorizati pentru fiecare judet in parte. Distribuitorii ( sefi de vanzari ) vor avea din partea firmei la dispozitie un autoturism, mostre de produs, un salariu mediu si comision la vanzare. Sefii de vanzari vor fi instruiti in acest domeniu, pentru a putea prezenta atat calitatea cat si beneficiile produsului pe care urmeaza sa-l vandal, atat in momentul angajarii cat si ulterior din trei in trei luni in functie de cerintele pietei si de produsele noi pe care societatea intentioneaza sa le produca.pretul produsului va fi pentru inceput stabilit sub pretul pietei, urmand ca ulterior sa creasca

produsul va fi ambalat in pungi de plastic cu maner.

c)      strategiile de promovare:

reclame mass-media.

promotii in marile centre comerciale.

Prin sefii de vanzari si agentii acestora, door-to-door.

Produsul va fi prezentat (respectiv ambalaj, miros ) intr-o forma cat mai atractiva si practica.

3.    Planul de productie

a)      furnizorii sunt in numar mic si contractile incheiate cu acesti sunt pe termen lung cu plata la o luna de la livrarea materiei prime.

b)     licente de fabricatie: vor fi obtinute stasurile necesare pentru omologarea celor doua produse si toate avizele ( de mediu, sanitary – veterinary, resurse umane, pompieri, etc ) necesare functionarii fabricii.

c)      inregistrarea numelui produsului.

d)     Organizarea productiei:

- compartimentele de productie sunt: aprovizionare, fabricatie, controlul si asigurarea calitatii, intretinerea echipamentelor.

- responsabilitati specifice:

- aprovizionarea trebuie sa tina evidenta materiei prime intrate si iesite ( nu trebuie ca societatea sa ramana descoperita ).

- fabricatia tine evidenta materiei prime intrate a stocului de produse finite rezultate in urma procesului de fabricatie si a intregului flux tehnologic.

- verifica produsele finite rezultate din punct de vedere calitativ, hotaraste ce merge la vanzare si ce este rebut.

- intretinerea echipamentelor: compartiment cu specific ethnic, mechanic, are grija ca utilajele, echipamentele sa fie in permanenta in buna stare de functionare.

- pentru fiecare compartiment vor fi angajati “sefi de compartimente” cu experienta in domeniu, in urma unor interviuri extreme de riguroase. Sefii de compartiment vor avea competenta de a-si angaja muncitorii, in functie de necesarul de forta de munca stabilit in organigrama societatii de catre consiliul de administratie.

e)      contactarea furnizorilor de utilaje in functie de studiile de piata effectuate inainte de inceperea activitatii de catre cei cinci actionari privitor la raportul calitate – pret, cat si al conditiilor de plata oferite de acestia.

4.    Planul de management

a)      Denumirea firmei: S.C. Horia & Co S.A.b)     firma pe actiuni:

actionar majoritar: 60 %

4 asociati cu cate 10 %

societatea are un capital social de 10.000 RON

5. Planul Financiar

a) veniturile firmei vor proveni din vanzarea produselor ( va fi practicata inclusiv incasarea pe masura vanzarii, dar nu mai tarziu de trei saptamani de la data livrarii ).

b) costurile estimate vor fi controlate atat de departamentul de productie cat si de cel de contabilitate, incercand sa fie reduse in permanenta ( gasirea unor noi furnizori, echiparea cu utilaje cat mai performante, stoparea risipei ).

c) fluxul de lichiditati va fi asigurat pentru inceput din aportul propriu al actionarilor, ulterior din incasari.

d) alternative de finantare: pentru inceput in scopul achizitionarii mijloacelor fixe necesare procesului de fabricatie se va apela la credite bancare, care vor fi restituite dupa cum urmeaza:

- se presupune ca sursele atrase (creditul bancar ) este de 100.000 EUR; in primul an profitul obtinut este de 25.000 EUR; in al 2-lea an 35.000 EUR; in al 3-lea an 30.000 ( datorita introducerii a doua produse noi); in al 4-lea an 45.000 EUR; in al 5-lea an 100.000 EUR ( datorita intrarii produselor pe piata internationala).

- anul I: tot profitul este destinat rambursarii creditului;

- anul II: 80 % din profit este destinat rambursarii creditului;

- anul III: 60 % din profit este destinat rambursarii creditului;

- anul IV: 50 % din profit este destinat rambursarii creditului;

- anul V: se achita integral creditul.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022: Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact