StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Lumea poate si a ta
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale · Fise fiscale · Situatii financiare · Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » finate publice » Ajutorul de stat

Concluzii

Tratatul privind silirea Comunitatii Economice Europene, inca la semnarea sa, in 1957, impune statelor membre si Comunitatii ca, i realizarea obiectilor de politica economica sa se conformeze principiul unei economii de piata deschise, in care concurenta este libera.
De aceea, orice acte care au ca scop sau care conduc la distorsionar liberei concurente pot aa ca rezultat functionarea necorespunzatoare pietei comune, crearea de dezechilibre sau de discontinuitati in raporturi intracomunitare, ceea ce se intampla si in cazul acordarii de ajutoare de staL
Consiliul European din martie 2005 a solicitat statelor membre actioneze, ca parte a unei politici de concurenta acti, pentru reduce nilului general al ajutoarelor de stat, astfel incat acesta sa se situeze la m putin de 1% din PIB, fara a compromite scopul acestora, care consta ' corectarea esecurilor pietei. S-a aratat ca este necesara o redirectionare ajutoarelor de stat catre anumite obiecti orizontale, precum cercetar inovarea si optimizarea capitalului uman. Reforma ajutorului regio trebuie sa incurajeze un nil inalt al institiilor si sa asigure reducer disparitatilor, conform obiectilor silite la Lisabona. De asemenea, s precizat ca IMM-urile joaca un rol determinat in asigurarea dezvoltarii si crearii de locuri de munca. Accesul acestora la programele comunitare e esential. A fost reafirmat obiectivul silit la Lisabona de a intari model social european bazat pe imperativul crearii de locuri de munca si o m stransa coeziune sociala. Capitalul uman este cea mai importanta valo europeana si, de aceea, Strategia de la Lisabona trebuie inteleasa contextul mai larg al dezvoltarii durabile.
Asa cum se afirma in Comunicarea Comisiei Europene din iulie 20 actionand impreuna pentru crestere economica si crearea de locuri munca, reforma politicii de ajutor de stat este esentiala.
Ajutorul de stat trebuie sa fie evaluat indeaproape pentru a identificate si, astfel, reduse cele mai distorsionante tipuri de ajutoare stat, subliniindu-se ca monitorizarea si controlul fondurilor alocate ca aju sunt componente esentiale ale politicilor de ajutor de stat ale state) membre si a politicii comunitare de ajutor de stat.
Impactul pozitiv al ajutorului de stat, conform strategiei de Lisabona, depinde de: cat de bine sunt identificate esecurile pietei, efectul stimulator este suficient, si, nu in ultimul rand, daca ajutorul proportional cu problemele carora li se adreseaza. Aceste criterii 1 impreuna arata abilitatile ajutorului de stat de a demonstra function pietei. Acest efect pozitiv urmareste realizarea echilibrului in atie impactul negativ al ajutorului de stat asupra concurentei si comertului.
Trebuie sa fim constienti ca ajutorul de stat este o masura - remediu -, iar nu poate rezolva absolut toate problemele. Ea trebuie insa utilizata cu prudenta, flexibilitate si in conditii de transparenta. Credibilitatea aplicarii regulilor europene in domeniul ajutorului de stat trebuie sa fie dodita de autoritatea competenta in domeniu din Romania, dar si de catre autoritatile rurnizoare. Acestea trebuie sa promoze regulile de ajutor de stat in randul mediului de afaceri din tara, dar si in randul opiniei publice, care suporta rana la urma consecintele incalcarii acestor reguli.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact