StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » management » managementul financiar » Evaluarea intreprinderii
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Evaluarea intreprinderiiEluarea unei intreprinderi este o operatie delicata si cateodata gresit inteleasa, caci nu exista un pret "just". Eluarea nu este o stiinta exacta, din moment ce ea se sprijina in special pe previziuni si ipoteze a caror realizare nu este certa, fn plus, sutele de formule de eluare arata ca nu exista o loare, ci lori mai mult sau mai putin bine adaptate intreprinderii, mai mult sau mai putin realiste.
Din aceste motive exista o distinctie intre pret si loare si intre loarea obiecti si aceea strategica. Valoarea nu este un pret, nu este decat o estimare la un moment dat, conform anumitor ipoteze.
Pretul este un fapt indiscuil care rezulta dintr-un proces de negociere, in care loarea nu este decat un element de negociere.
A doua distinctie este mai delicata. Eluatorul trebuie sa se plaseze pe ul cel mai obiectiv posibil, fara a tine cont de interesele antagoniste ale nzatorului si cumparatorului. De aici necesitatea de a degaja o loare obiecti, fn particular, nu trebuie inclusa in eluare ameliorarea renilitatii legate de existenta de sinergii industriale si/sau comerciale care ar putea face jocul castigatorului intr-o afacere.
Stiinta care a atins maturitatea deplina, eluarea propune o gama completa de formule de eluare testate in cursul numeroaselor tranzactii. Fiecare dintre ele se adreseaza unui sector precis. Totusi, aceste diferite metode se regrupeaza in 3 familii, dupa cum ele sunt centrate pe patrimoniu, renilitate sau o notiune hibrida care combina pe primele doua.

loading...

Politica de confidentialitate Copyright © 2010- 2020 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre evaluarea intreprinderii

Teorii recente in finante
Elementele financiare ale unei investitii in mediu cert
Functia financiara
Mecanismele financiare ale firmei
Informatia contabila in managementul financiar
Retratarea informatiilor contabile
Agregate financiare
Tabloul fluxurilor financiare
Metoda ratelor
Metoda scorurilor
Efectele de levier
Riscul
Sfera planificarii financiare
Planificarea financiara pe termen scurt
Planificarea financiara pe termen mediu sau lung
Politica financiara
Decizii ale politicii de investitii
Decizii cu privire la structura financiara si costul capitalului
Decizii cu privire la distribuirea dividendelor
Evaluarea intreprinderii
Planificarea financiara in management
Decizia financiara
CAUTA IN SITE
Termeni de cautare