StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » istoria dreptului
Trimite articolul prin email Faurirea statului national unitar roman : Istoria dreptului Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Faurirea statului national unitar romanFaurirea statului national unitar roman


Sfarsitul primului razboi mondial a dus la implinirea nazuintei de veacuri a poporului roman, si anume unitatea politica pe intregul sau spatiu de dezvoltar 717g64h e istorica.

Statul national unitar roman a fost faurit in cadrul unui proces revolutionar, prin lupta eroica a intregii natiuni, din vechea Romanie, din Transilvania si din Banat, din Basarabia si Bucovina.

Adunarile legislative si guvernele provizorii constituite de catre reprezentantii poporului, care au exercitat atributiuni de conducere politico-administrativa in perioada de tranzitie catre formarea unui aparat de stat unic, s-au bucurat de concursul intregii populatii in asigurarea ordinii publice si a bunei desfasurari a vietii social-economice.

Hotararile de unire a celor trei stravechi provincii romanesti au fost promulgate ulterior prin decrete regale:
- la 27 noiembrie pentru Basarabia;

- la 18 decembrie pentru Bucovina;

- la 24 decembrie pentru Transilvania.

Sistemul tratatelor de la Versailles  a consfintit unirea intregii natiuni romane intr-un singur stat unitar si independent, a dat recunoastere internationala operei infaptuite de catre poporul roman.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact