StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul afacerilor
Trimite articolul prin email Sistemul informational al firmei Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Sistemul informational al firmeiSistemul informational al firmei


Sistemul informational reprezinta un ansamblu de fluxuri si circuite informationale organizate intr-o conceptie unitara, utilizand metode, proceduri, resurse materiale si umane pentru selectare 959j99j a, inregistrarea, prelucrarea, stocarea si/sau transmiterea datelor si informatiilor. Prin intermediul acestora se asigura inter­conexiunile informationale dintre subsistemul decizional si cel operational cu scopul realizarii obiectivelor propuse.

Componentele sistemului informational sunt:data, informatia, fluxul informational, proceduri informationale si mijloacele de tratare a informatiilor.

Subsistemul informational prezinta o mare importanta in cadrul firmei, importanta determinata de functiile acestuia: decizionala, operationala si docu­mentara.
In proiectarea informational-decizionala de ansamblu se manifesta mai  multe orientari:

l) O prima orientare presupune proiectarea suportilor fizici ai majoritatii activitatilor informationale (documentatia) si stabilirea circuitelor acestora cu ajutorul unei simbolistici adecvate. In acest caz nu se are in vedere prelucrarea  electronica a informatiei.

2) O alta orientare presupune folosirea tehnicilor de prelucrare electronica a informatiei si de reproiectare a fluxurilor informationale.

3). Alta serie de orientari propune analiza atat a proceselor informationale, cat si decizionale, in cadrul mai general de perfectionare a managementului firmei. In acest caz, locul central al analizei este ocupat de procesul decizional in corelatie directa cu numeroasele influente exercitate asupra sa de catre subsistemul informational.

4) O orientare noua in metodologiile de proiectare informational-decizio­nala este de inspiratie pur cibernetica si are ca punct de plecare obiectivele sale. Proiectarea va incepe de la obiectivele subsistemului, care vor fi detaliate daca este cazul, pana la nivelul obiectivelor derivate.

Subsistemul informational proiectat si folosit trebuie sa raspunda obiectivelor firmei si sa ajute efectiv la fundamentarea deciziilor manageriale. De aceea la imbunatatirea subsistemului informational trebuie avute in vedere o serie de principii:- subsistemul informational sa fie conceput si sa functioneze in concordanta cu obiectivele asumate de managementul firmei;

- sa se asigure corelarea subsistemului informational cu subsistemul deci­zional, tinand seama de

particularitatile organizarii structurale a firmei;

- tratarea informatiilor sa fie facuta unitar din punct de vedere metodologic;

- subsistemul informational sa fie concentrat asupra abaterilor care pot influenta calitatea deciziilor;

- asigurarea timpului necesar pentru reactia celorlalte componente ale subsistemului informational;

- asigurarea unor informatii cat mai complete prin prelucrarea celor primare;

- asigurarea flexibilitatii si eficientei subsistemului informational.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022: Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact