StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Management bun inseamna oameni de CALITATE
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul calitatii
Trimite articolul prin email Comparatie intre doua organizatii de standardizare Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Comparatie intre doua organizatii de standardizareComparatie intre doua organizatii de standardizareI.S.O.


I.S.O. este o retea de institute nationale de standardizare din 157 de tari, cu cate un singur reprezentant pe tara, cu Secretariat central in Geneva, Elvetia, care coordoneaza intreg sistemul.

I.S.O (International Organization for Standardization) este cel mai mare creator de standarde. Desi 737i87h principala activitate a I.S.O este dezvoltarea standardelor tehnice, standardele ISO au de asemenea importante repercursiuni economice si sociale. Standardele ISO creeaza o diferenta pozitiva si conteaza nu numai pentru inginerii si producatorii pentru care rezolva probleme de baza in productie si distributie, ci si pentru societate ca intreg.Standardele Internationale pe care le dezvolta I.S.O sunt foarte utile. Sunt utile pentru organizatiile industriale si comerciale de toate tipurile, guvernelor si altor organisme de reglementare, oficillilor comertului, profesionistilor pentru evaluarea conformitatii, furnizorilor si clientilor produselor si serviciilor in ambele sectoare: public si privat, si, in cele din urma, oamenilor in general in rolurile lor de consumatori si utilizatori finali.

ISO (International Standardization Organization) este o organizatie nonguvernamentala infiintata in 1946 iar aria sa de activitate este extem de extinsa. ISO = egal (gr.). Principala sa contributie o constituie modelul OSI.

Acest model defineste sapte niveluri, impreuna cu standarde si un set de protocoale pentru ele. Este un model teoretic, construit pentru a schematiza comunicatia intr-o retea de calculatoare si pentru a explica traseul informatiei dintr-un capat in altul al retelei. Desi nu este singurul model existent, este cel mai folosit in invatamant, pentru ca ilustreaza cel mai bine separarea intre niveluri si impartirea comunicatiei in bucatele mai mici, mai usor de definit si in consecinta mai usor de dezvoltat. Desi exista multe protocoale care sunt mai greu de incadrat pe niveluri OSI, totusi toti producatorii de echipamente de retea si de protocoale noi isi definesc produsele cu ajutorul nivelurilor OSI.


IEEE


IEEE este prescurtarea de la Institute of Electrical and Electronics Engineers (in romana Institutul Inginerilor Electrotehnisti si Electronisti), o organizatie internationala de tip non-profit de mare renume care sprijina evolutia tehnologiilor bazate pe electricitate. IEEE se citeste aproximativ ai 'tri-pl i. Luata dupa numarul de membri, IEEE este cea mai mare organizatie de tehnicieni profesionisti din lume, numarand peste 365.000 de membri in peste 150 de tari. Isi are sediul in cladirea 3 Park Avenue din orasul New York.IEEE este inregistrata in Statul federal New York, SUA. A luat fiinta in anul 1963 din unirea a doua institutii de renume: Institute of Radio Engineers sau IRE, fondata in 1912, si American Institute of Electrical Engineers sau AIEE, fundata in 1884.

IEEE este o organizatie cu un scop atat stiintific cat si educational, cu accente pe progresele teoretice si practice din domeniile: tehnica, inginerie, electrotehnica, electronica, telecomunicatii, comunicatii, calculatoare, informatica, precum si domeniile invecinate si legate de acestea. Pentru atingerea telurilor sale, IEEE editeaza reviste stiintifice de mare importanta si organizeaza conferinte academice globale renumite.

Organizatia se subimparte in structuri mai mici, in functie ori de campul de activitate, cum ar fi IEEE - Societatea pentru calculatoare, ori in functie de regiunea sau locatia prezentei, cum ar fi IEEE-USA. In total IEEE consta din 39 de societati organizate dupa campuri de activitate specializate, cuprinzand mai mult de 300 organizatii locale.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022: Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact