StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » management » managementul financiar » Riscul

Riscul

Notiunea de risc este inseparabil legata de acelea ale renilitatii si flexibilitatii. Rezultatul intreprinderii este supus evenimentelor neprevazute care insotesc activitatea sa in toate domeniile.
Riscul se traduce prin variabilitatea rezultatului, afectand renilitatea activelor si in consecinta, a capitalului investit.
Aceasta variabilitate poate fi cu atat mai bine stapanita de intreprindere, cu cat aceasta poseda un anumit grad de flexibilitate.
Riscul activitatii economice nu este decat incapacitatea intreprinderii de a-si adapta continuu costul si de a se adapta la mediu. Riscul poate fi abordat de o maniera diferita: din punctul de vedere al intreprinderii sau din punctul de vedere al investitorului sau creditorului.
Disocierea intre capitalul economic si capitalul financiar isi manifesta intreaga semnificatie. Organizarea acestei disocieri pe pietele financiare permite un veriil transfer al riscului generat de activitatea economica asupra actilui financiar.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact