StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing strategic » Probleme critice in planificarea de marketing
Trimite articolul prin email Introducere : Probleme critice in planificarea de marketing Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

IntroducerePlanificarea de marketing pune la dispozitie atat procedura, cat si tehnicile necesare pentru obtinerea unor beneficii bine documentate - dar nu in toate cazurile in care a fost aplicata. incercarea de a gasi o explicatie acestui fapt a dus la identificarea unei serii de obstacole in calea ificarii eficiente de marketing, unele de natura culturala si organizatorica - cum ar fi izolarea functiei de marketing de celelalte actitati ale companiei - iar altele de natura cognitiva si procedurala - de exemplu, necesitatea unor serioase cunostinte si tehnici de marketing, precum si a unei abordari flexibile a actitatii de ificare.
Cercetarile prind utilizarea sistemelor-suport de decizie (adica a unor sisteme de fundamentare a deciziilor) in alte domenii ale managementului au sugerat ca folosirea lor in ificarea^ de marketing ar putea diminua unele dintre dificultatile mentionate mai sus. insa, aceasta abordare trebuie mai intai testata, atat in ceea ce priveste fezabilitatea construirii unor astfel de sisteme, cat si din punctul de vedere al posibilitatii de a le utiliza pentru eficientizarea ificarii de marketing. Testarea fezabilitatii necesita atat studierea modului de utilizare a noilor tehnologii informatice, cat si a procesului de formalizare si simplificare a ificarii de marketing - proces considerat ca prim pas in elaborarea sistemului - iar testarea utilitatii necesita evaluarea, de catre managerii practicieni, a programelor informatice rezultate.In cuprinsul modulului de fata, vom investiga in profunzime ratiunile de aplicare a sistemelor informatice de fundamentare in definirea strategiei de marketing, trecand in resta unele studii relevante cu prire la ificarea de marketing si la sistemele de asistare a deciziilor (cele doua sectiuni ale modulului imediat urmatoare). Mai departe, vom face un sumar al celor mai recente concluzii obtinute in aceasta directie de un colectiv al Facultatii de Management din Cranfield, in cadrul unei cercetari care a cuprins atat elaborarea prototipului de lucru, cat si evaluarea utilizarii acestuia de catre cele sase firme incluse in studiu (a patra si a cincea sectiune din modulul de fata). in final, vom prezenta si cercetarile aflate actualmente in curs de desfasurare, asupra unui numar de 35 de organizatii care folosesc acelasi prototip de sistem suport in actitatea concreta de ificare.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact