StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing strategic » Practicile anticoncurentiale

Practici concurentiale



Practicile concurentiale se refera la ansamblul actiunilor desfasurate in conditii de loialitate de catre agentii economici cu scopul obtinerii unei pozitii competitive in cadrul unui anumit domeniu de activitate. intreprinderea (organizatia) va recurge la aceste practici concurentiale ineviil, deoarece participarea la schimburile economice presupune luare in considerare a celorlalti jucatori din cadrul pietei de referinta. Recurgerea la practicile concurentiale presupune abordarea competitiei in mod constient, loial, prin concentrarea tuturor eforturilor intreprinderii catre gasirea acelor strategii si tactici ce vor permite contracararea actiunilor concurentei, chiar eliminarea acesteia si detinerea unei pozitii competitive pe piata.
Actiunile ce vor fi intreprinse in acest scop se vor concentra in jurul celor patru piloni ai marketingului, deoarece mixul de marketing poate constitui un teren prielnic adoptarii unor practici concurentiale adecvate. Mai jos sunt prezentate aspectele specifice fiecarei componente a mixului de marketing, care pot constitui baza aplicarii unor practici concurentiale.
Produs


- studierea nevoilor consumatorilor
- descoperirea de noi nevoi


- activitatea de cer-cetare-dezvoltare
- lansarea de noi produse


- relansarea unor produse
- adaptarea produselor


- tehnologii de fabricatie
- inovatia


Pret
- reducerea preturilor


- cresterea preturilor
- discount-uri


- facilitati de plata
Distributie


- canale de distributie
- lanturi de magazine


- sisteme de distributie
- logistica


Comunicare
- tehnici de comunicare promotionala (publicitatea, promovarea vanzarilor, relatii publice, forta de vanzare, marketing direct)
Concret, agentii economici vor recurge la adoptarea unor strategii concurentiale capabile sa-i conduca la atingerea obiectivelor propuse. Aceste strategii sunt prezentate in cadrul modulului 9 Tipologia strategiilor de marketing utilizate in cadrul mediului competiti






Politica de confidentialitate



}); Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact