StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » targuri si expozitii » Stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii

Stabilirea relatiilor

Selectarea si silirea atenta a grupurilor de participanti (expozanti si zitatori profesionali) zati presupune o informare aprofundata si cuprinzatoare asupra domeniilor de actitate legate de tematica targului, atat in national cat si in international, asupra frecventei cu care companiile de profil participa la targuri, preferintelor si obiectivelor lor, acestea constituind componenta majora a functiei de adresabilitate a targului.


Informarea agentilor si reprezentantilor
Agentii si reprezentantii insarcinati cu promovarea targului, atragerea si recrutarea expozantilor si zitatorilor profesionali din anumite zone geografice trebuie sa primeasca de la organizatorul targului:
- un volum si o varietate suficiente de informatii asupra evolutiei si perspectivei la nivel macroeconomic ale tarii-gazda a targului, ale ramurii economice in care se inscrie tematica acestuia, asupra evolutiei si rezultatelor editiilor sale anterioare redate in dinamica lor, in ultima instanta ale evolutiei raportului intre cererea si oferta de targuri cu tematica similara din tara respectiva si din tarile invecinate si apropiate. Nu in ultimul rand, acestia trebuie sa fie informati asupra totalitatii aspectelor legate de organizarea targului, cu deosebire asupra tarifelor practicate si atiei acestora cu ale targurilor concurente cu tematica si profil similare, mai ales din zone geografice apropiate.
Odata cu informarea si instruirea se pune la dispozitia agentilor si reprezentantilor o cantitate si o varietate suficiente de materiale documentare, pentru reclama directa si seturi de formulare de ofertare, inscriere si contractare pentru a fi distribuite potentialilor expozanti si zitatori profesionali din tarile respective. Termenele de realizare a actitatilor sus-mentionate trebuie sa permita agentilor si reprezentantilor o perioada suficienta pentru atragerea si recrutarea expozantilor si zitatorilor profesionali.


Intarea expozantilor
A) Modalitati directe. Aceasta actitate, deosebit de importanta pentru pregatirea si realizarea corespunzatoare ale targului, trebuie sa se desfasoare in anumite termene precis determinate in functie de data deschiderii targului si de modalitatile de adresare, intare, atragere si recrutare directa a expozantilor, a caror prezentare a fost facuta mai inainte, astfel incat acestia sa aiba timp suficient pentru culegerea informatiilor suplimentare, exercitarea optiunii si comunicarea deciziei de participare. Termenele-limita, desi diferite pentru diversele operatiuni implicate de participare, trebuie astfel coordonate incat sa convearga spre determinarea unui numar cat mai mare de expozanti care sa opteze pentru participare.
B) Reclama, publicitate si public relations. Actitatea de reclama si publicitate in mass-media efectuata in perioadele cele mai favorabile influentarii pozitive a optiunii expozantilor, coordonata atent cu termenele celorlalte modalitati de adresare si intare conduce in mod implicit la atragerea unui numar optim de expozanti. Practica a edentiat ca, prin utilizarea eficienta, la un nivel cantitativ si calitativ corespunzator, la termene judicios coordonate ale celor doua categorii de modalitati (adresare directa si generala) la care s-a facut referire mai sus, se poate influenta si determina optiunea pozitiva a circa 5 - 7 % din numarul total al potentialilor expozanti intati (nu se includ, in aceasta categorie, expozantii traditionali) Aceasta proportie difera in functie de o serie de factori, cum ar fi: dimensiunea si capacitatea de absorbtie a pietii tarii-gazda a targului pentru produse incluse in tematica sa, valoarea si prestigiul targului, rezultatele editiilor sale precedente, optiunea potentialilor expozanti de mentinere si dezvoltare ori chiar de penetrare a pietii respective etc.
C) Expedierea documentelor de ofertare, inscriere si contractare. Se face la termene care sa permita primirea, de regula, prin posta a adeziunilor de participare si a comenzilor de sercii inainte de termenele-limita silite de organizator, in urmatoarele doua modalitati:
- expedieri, la cererea potentialilor expozanti noi, al caror interes » fata de targ se manifesta in urma adresarii directe, personalizate ori a celei generale efectuata prin campania de reclama si publicitate in mass-media;
- pentru ca functia de adresabilitate sa aiba o aplicabilitate eficienta, ea se completeaza cu o intensa actitate de public relations exercitata cu caracter de permanenta la toate esaloanele ierarhice dar, mai ales la nivelul conducerilor potentialilor expozanti-lideri majori si organizatorului targului.


Identificarea si atragerea zitatorilor
Asa cum s-a aratat in modulele precedente, identificarea, selectarea si atragerea unui numar cat mai mare de de zitatori profesionali creaza premisa silirii unor contacte si incheierii unor tranzactii comerciale intre acestia si expozanti si a mentinerii optiunii celor din urma pentru participarea la editiile urmatoare ale targului, pentru realizarea asa-numitei silitati a expozantilor. In mod implicit, rezulta necesitatea desfasurarii unei actitati intense, adecvate de atragere a zitatorilor profesionali in perioade si la termene silite judicios prin ul de pregatire si realizare al targului, utilizandu-se doua modalitati de baza:
A) Distribuirea de tiparituri pentru promovare si reclama. Varietatea lor (pliante, intatii de participare, materiale de prezentare a ultimei editii a targului continand informatii si statistici de interes etc.) si cantitatea acestora expediate in perioadele cele mai adecvate, unui spectru cat mai larg de zitatori profesionali sunt elemente de referinta pentru asigurarea succesului targului.
B) Reclama si publicitate, public relations. Are insemnatate deosebita in ul eficientei, coordonarea perioadelor de lansare a reclamei si publicitatii in mass-media cu termenele de transmitere directa a materialelor de reclama si prezentare a targului. O intensa actitate de public relations prin organizarea de mese rotunde, intalniri de afaceri cu participarea unui segment reprezentativ al potentialilor zitatori profesionali sau prin relatii directe cu acestia la toate treptele ierarhice completeaza favorabil influentarea exercitarii optiunii pozitive de zitare a targului.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii

Management si marketing
Targurile, expozitiile si manifestarile conexe
Targurile si expozitiile, parte componenta a marketingului
Clasificarea targurilor si expozitiilor
Caracteristici si trasaturi ale targurilor si expozitiilor
Infrastructura targului
Cercetari recente privind avantajele targurilor si expozitiilor
Targurile internationale
Norme si regulamente ale targurilor
Relatia intre manifestarile expozitionale si proprietatea intelectuala
Forme de asociere, cooperare si sprijinire
Tendinte de dezvoltare in evolutia targurilor si expozitiilor
Tipurile organizatorilor de targuri
Structura si responsabilitatile organizatorilor de targuri
Necesitatea elaborarii si dezvoltarii unui concept al targului
Sferele activitatii de marketing a organizatorului de targuri
Determinarea factorilor principali si planificarea targului
Stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii
Monitorizarea desfasurarii targului si a rezultatelor acestuia
Factorii determinanti ai succesului unui targ
Determinarea profilului vizitatorilor
Alte aspecte ale organizarii targurilor
Obiectivele participarii la targuri si expozitii
Criterii de selectie si decizie privind participarea la targuri
Procedura de organizare a participarii la targuri
Bugetul de cheltuieli al participarii la targ
Selectarea, conceptia, proiectarea si executia standului
Activitatea in cadrul standului
Sprijinirea participarii prin reclama, publicitate, public relations


lupa cautareCAUTA IN SITE