StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Arta de a lua DECIZIA CORECTA
economie ECONOMIE

Economia este o stiinta sociala ce studiaza productia si desfacerea, comertul si consumul de bunuri si servicii. Potrivit definitiei date de Lionel Robbins in 1932, economia este stiinta ce studiaza modul alocarii mijloacelor rare in scopuri alternative. Deoarece are ca obiect de studiu activitatea umana, economia este o stiinta sociala.

StiuCum Home » economie » bancile in economie » Piata financiara

Piata financiara

Functionarea economiei presupune existenta, pe de o parte, a unui surplus de resurse, iar pe de alta parte, a unui deficit de resurse, fie ca este vorba de resurse materiale sau valorice.
A
In acest caz, locul unde se va intalni aceasta cerere si oferta de resurse se concretizeaza in ceea ce este denumit generic "piata". in cazul nostru, fiind vorba de resurse de capital, aceasta piata este regasita sub denumirea de piata financiara, ea avand rolul de mobilizare a resurselor si plasare a lor catre zona de deficit de capital.
Pe piata financiara se vor intalni ofertantii de capital, detinatori ai unui excedent de capital, cu cei care inregistreaza un deficit de capital. Ofertantii de capital se identifica sub denumirea generica de investitori (indiduali - ce tranzactioneaza sume relativ mici si institutionali - ce tranzactioneaza volume mari pe piata). Participantii pe aceasta piata sunt agenti economici cu profil de actitate specific, iar instrumentele de lucru sunt de asemenea specifice acestui segment economic.
Dupa cum este de la sine inteles, piata financiara, in functionarea ei, contine piete reglementate. in structura, piata financiara poate fi urmarita ca fiind compusa din:


Piata monetara
. Piata de capital
In ambele cazuri intalnirea cererii si a ofertei se realizeaza prin intermediari.

Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact