StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Libertate financiara
FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » finate publice » Decizii de finantare pe termen lung
Trimite articolul prin email Trimite articolul la prietenii tai din lista ta de yahoo messenger Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Leasing (credit-bail)Finantarea investitiilor, indeosebi a celor de lori mari, provoaca, adesea, un efect dezechilibrant asupra trezoreriei intreprinderii. Leasing-ul este o adaptare a pietei de capitaluri la capacitatea limitata de finantare a investitiilor.
Leasing-ul este o forma speciala de inchiriere a bunurilor imobiliare (sau mobiliare), prin care chiriasul obtine antajele legate de posesiunea bunului inchiriat, in timp ce finantarea achizitiei acestuia este facuta de catre societatea de leasing, fn schimbul obtinerii antajelor legate de posesiunea bunului, intreprinderea care l-a inchiriat plateste societatii de leasing o chirie care cuprinde. (1) amortizarea bunului inchiriat, (2) dobanzile aferente fondurilor ansate de societatea de leasing pentru cumpararea bunului respectiv si (3) marja de profit a societatii de leasing. Chiriasul intra in proprietatea bunului, inchiriat la incheierea contractului de Leasing, dupa plata lorii reziduale a bunului, convenita dinainte. Pe durata contractului, chiria se inregistreaza ca o cheltuiala de exploatare, iar, la incheierea acestuia, loarea reziduala se inregistreaza la active fixe.
Durata (m) a contractului de leasing este, in general, de 75-80% din durata de viata economica a bunului inchiriat, dar se poate conveni si asupra unei durate mai scurte. Societatea de leasing ramane proprietara a bunului pana la scadenta contractului. Contractul de leasing este, in general, irevocabil.
Decizia de a opta pentru leasing, in raport cu un imprumut bancar sau obligatar, se fundamenteaza pe loarea actualizata neta (VAN), calculata (ca si pentru sursele proprii sau imprumutate).Intrucat nu se plateste costul de achizitie al bunului inchiriat in formula VAN, nu se cuprinde scaderea lorii investitiei (I). De asemenea, fluxurile de trezorerie marginale vor fi determinate in functie de beneficiile viitoare si de chiria platita (chiria este si ea o cheltuiala deductibila de la plata impozitului). Valoarea reziduala este platita in anul m, inaintea incheierii duratei de viata (n) a bunului pe care se obtin fluxuri de trezorerie suplimetare.
Aceasta loare actualizata se a cu cea a imprumutului, pentru a se analiza care dintre aceste surse de finantare este mai antajoasa.


Politica de confidentialitate Copyright © 2010- 2019 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre decizii de finantare pe termen lung

Constructia teoriei financiare
Decizia de investitii in mediu probabilistic
Decizii de finantare pe termen lung
Analiza cheltuielilor publice
Sistemul resurselor financiare publice
Imprumuturile de stat. datoria publica
Uniunea europeana
Ajutorul de stat
Bugetul de stat al romaniei
Analiza bugetului regatului unit al marii britanii si irlandei de nord in perioada 2000-2006
Analiza bugetului de stat al germaniei
Acquis-ul comunitar si uniunea economica si monetara
Impozitarea prevazuta de acquis-ul comunitar
Romania intre fiscalitate si politici fiscale
CAUTA IN SITE
Termeni de cautare  
analytics