StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept penal » Urmarirea penala
Trimite articolul prin email Capitolul vi - reluarea urmaririi penale : Urmarirea penala Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Capitolul vi - reluarea urmaririi penaleCAPITOLUL VI
RELUAREA URMARIRII PENALE


Cazurile de reluare

Art. 270. - Urmarirea penala este reluata in caz de:

a) incetare a cauzei de suspendare;

b) restituire a cauzei de catre instanta de judecata in vederea refacerii sau completarii urm 343h78d aririi, ori ca urmare a extinderii actiunii penale sau a procesului penal;

c) redeschidere a urmaririi penale. Reluarea urmaririi penale nu poate avea loc daca se constata ca intre timp a intervenit vreunul din cazurile prevazute in art. 10.

Reluarea dupa suspendare

Art. 271. - Reluarea urmaririi penale dupa suspendare are loc cand se constata ca a incetat cauza care a determinat suspendarea. Organul de cercetare penala care constata ca a incetat cauza de suspendare inainteaza dosarul procurorului pentru a dispune asupra reluarii. Reluarea se dispune prin ordonanta.

Reluarea in caz de restituire

Art. 272. - Cand instanta de judecata a dispus restituirea cauzei in vederea refacerii sau completarii urm 343h78d aririi penale, ori in caz de extindere a actiunii penale sau a procesului penal, urmarirea se reia pe baza hotararii prin care instanta a dispus restituirea.

Reluarea in caz de redeschidere aurmaririi

Art. 273.*) - Redeschiderea urmaririi penale in cazul in care s-a dispus incetarea urmaririi penale sau scoaterea de sub urmarire are loc daca ulterior se constata ca nu a existat in fapt cazul care a determinat luarea acestor masuri sau ca a disparut imprejurarea pe care se intemeia incetarea sau scoaterea de sub urmarire. Redeschiderea urmaririi penale se dispune de procuror prin ordonanta.

*) Alin. 2 al art. 273 a fost abrogat prin Legea nr. 45/1993, alin. 3 devenind alin. Art. 274 *) - Durata arestarii inculpatului dupa reluare In cazurile de reluare a urmaririi penale prevazute in art. 270 lit. a) si c), termenul de 30 de zile privitor la masura arestarii inculpatului curge de la data luarii acestei masuri, iar in cazul cand dosarul se restituie de catre instanta si inculpatul este arestat, termenul curge de la data primirii dosarului de catre procuror. Durata arestarii inculpatului poate fi prelungita potrivit art. 155, 159 si 160.

** Alin. 1 al art. 274 este reprodus astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 141/1996, iar alin. 2 prin Legea nr. 45/1993.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact