StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept penal
Trimite articolul prin email Relele tratamente aplicate minorului : Drept penal Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Relele tratamente aplicate minoruluiRelele tratamente aplicate minorului


Notiune. Sub denumirea de rele tratamente aplicate minorului, a fost incriminata fapta parintelui sau a persoanei careia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare, de a supune pe minor 141j92b la masuri sau tratamente de orice fel, care ii pun in pericol dezvoltarea fizica si psihica, intelectuala sau morala.

Obiectul juridic si obiectul material. Valoarea sociala ocrotita este dezvoltarea fizica, intelectuala si morala a minorului si relatiile sociale a caror desfasurare este corpul minorului asupra caruia se exercita relele tratamente.

Subiectii. Ambii subiecti implicati in infractiune sunt caracterizati de lege prin anumite calitati: subiectul activ nu poate fi decat persoana care are calitatea de parinte sau persoana careia I s-a incredintat minorul spre crestere sau educare. Subiectul pasiv este minorul aflat in familie, sub tutela, internat in camin, case de copii etc.'mso-bidi-font-weight:normal'>Continutul infractiunii. Savarsirea infractiunii presupune preexistenta unui raport juridic in temeiul caruia cresterea si educarea unui minor cad in sarcina unei anumite persoane. Elementul material consta in actiunea de aplicare a unor masuri sau tratamente de natura sa puna in pericol dezvoltarea minorului. Pot fi acte comisive: batai, torturi, lovire, alungarea din locuinta, expunerea la imbolnavire, lipsirea de libertate, indemn la cersit sau prostitutie, expunerea l;a scene cu caracter obscen etc. pot fi acte omisive: nu-I da hrana, imbracaminte.

Forme si sanctiuni. Consumarea are loc in momentul crearii starii de pericol pt dezvoltarea fizica, intelectuala sau morala a minorului. Infractiunea poate avea forma continuata, daca relele tratamente se repeta in baza aceleiasi rezolutii infractionale. Pedeapsa prevazuta de lege este inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact