StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » dreptul pietelor financiare

Titlurile comerciale de valoare

TITLURILE COMERCIALE DE VALOARETitlurile comerciale de valoare sunt valorile (intr-un cuvant pregatitor, introductiv, pentru ca ele au si o notiune tehnica) care circula, fac obiectul unor tranzactii pe pietele reglementate si, in a 838j95i numite conditii, chiar in afara lor.


Titlurile comerciale de valoare nu beneficiaza de o definitie formala, asa cum exista pentru titlurile financiare si pentru instrumentele de plata derivate, data de OUG nr. 28/2002, care a inlocuit prima reglementare unitara a valorilor mobiliare, Legea nr. 52/1994.


Aceasta notiune (titlu comercial de valoare) a fost consacrata in urma cu mai multe secole, pentru ca era considerata cea mai cuprinzatoare pentru a defini acel titlu emis in conditii strict legale, de regula, in forma scrisa, pe suport material de hartie (astazi, si prin inscriere in cont, ajungandu-se la dematerializare) si care confera posesorului legitim exercitiul unui anumit drept, unic sau complex, anume mentionat in el si la o data determinata.
Materialitatea acestor titluri, data de suportul de hartie, si faptul ca valoarea era incorporata, exprimata de chiar textul lor, a facut ca, traditional, ele sa se numeasca si hartii de valoare.


Ceea ce le justifica denumirea este, in principal, faptul ca ele insele exprima valoarea data de posibilitatea exercitarii anumitor drepturi, in temeiul lor.


Spre deosebire de alte titluri juridice (de ex. un titlu de proprietate funciara sau un contract de vanzare - cumparare), ele nu au o reflectare materiala, nu au valoarea pe care o atesta, o consacra, nu reprezinta un lucru in relief material. Chiar cand prevad o suma de bani, acea suma nu este conservata ca atare (cum este, spre exemplu, o casa ori un teren dintr-un contract de vanzare - cumparare).
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre dreptul pietelor financiare

Stiu si altele ...lupa cautareCAUTA IN SITE