StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Afacerea ta are nevoie de idei noi
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale · Fise fiscale · Situatii financiare · Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » finate publice » Analiza bugetului regatului unit al marii britanii si irlandei de nord in perioada 2000-2006

Bugetul 2002

Obiectivele guvernului britanic prin politica bugetara se refera la mentinerea unei rate scazute si stabile a datoriei publice, dar si la utilizarea in conditii neinflationiste a surplusului bugetar prin efectuarea de investitii publice pentru atenuarea stagnarii dezvoltarii economice din 2001. Bugetul din 2002 prevede:
» datoria din sectorul public trebuie sa ramana stabila si sub nivelul de 31 la suta din PIB, pentru efectuarea de investitii publice;
» pe termen mediu, pe langa nivelul redus al datoriei publice, guvernul doreste majorarea imprumuturilor nete pentru finantarea celor mai importante servicii publice.In consecinta, bugetul pe 2002 incearca sa mentina conditiile pentru conservarea stabilitatii economice, concomitent cu utilizarea prudenta a resurselor bugetare pentru indeplinirea obiectivelor pe termen mediu si lung.


Venituri publice
Introducerea, pentru populatia activa, a taxei de credit pentru copii a fost insotita de o analiza a tuturor impozitelor personale, de o clasificare a lor pentru a nu exista o dubla impunere si pentru a respecta prevederile din sistemul de asigurari sociale.In PRB veniturile sunt estimate a fi mai mici cu AŁ 7 xh mld in 2001-2002, fata de 2001, prognozandu-se de asemenea o scadere cu AŁ 9 mld in 2002-2003. Aceasta reducere este pusa pe seama reducerii pretului petrolului, scaderii cotatiei actiunilor si reducerii profiturilor companiilor din sectorul financiar.
Contributiile sociale nete au crescut in 2002 cu 2 3A la suta, mai putin decat cresterea nominala a PIB. Ca rezultat, proportia contributiilor la PIB a scazut de la 37,7 la suta in 2000-2001 la 37 la suta in 2002.
Cele doua noi taxe mentionate la inceputul modulului vor fi introduse din aprilie 2003. Ele vor inlocui:
» Taxa familiilor care fac parte din populatia activa, Working Fami-lies' Tax Credit (WFTC), si Fondul pentru persoanele cu disabilitati, Disabled Person's Tax Credit (DPTC), care la momentul actual sunt incadrate la modulul cheltuieli din cadrul Conturilor Nationale.
» Noul fond de somaj pentru persoanele de peste 50 de ani si Fondul de solidaritate pentru someri sunt incadrate ca cheltuieli publice.


Cheltuielile publice
elul urmator evidentiaza previzionarile pentru anii 2003-2004. Aceste previziuni acopera intreg sectorul public utilizand agregatul TME -Cheltuieli totale angajate. Cheltuielile totale sunt impartite in Departamente sau centre de cheltuieli - DEL si cheltuieli totale anuale - AME.
Cheltuielile departamentelor au depasit nivelul previzionat cu AŁ 0,7 mld. O suma de inca AŁ 4 mld a fost previzionata pentu DEL in 2003-2004, cheltuieli care includ si suma de AŁ 2,4 mld pentru Centrul National de Sanatate. Restul de AŁ 1,6 mld include cheltuielile pentru aparatul guvernamental.
Estimarile cheltuielilor anuale au fost analizate de comisia care alcatuieste Raportul Pre-Bugetar si au mai fost analizate inca o data la alcatuirea bugetului actual. in consecinta, guvernul a decis cresterea marjei acestor cheltuieli la AŁ 1 mld in 2002-2003 si AŁ 2 mld in 2003-2004. De asemenea, au mai fost facute si alte modificari la cuantumul cheltuielilor anuale care se rdica la aproximatiAŁ 3/4 mld in 2002-2003 si AŁ 3 1/2 mld in 2003-2004.
Prognozele indica o crestere a nivelului somajului de la 0,95 milioane media primelor trei luni din anul 2002) la 1 milion in 2003-2004.
De asemenea, contributiile la asigurarile sociale si la fondul public de pensii vor inregistra o scadere datorita cresterii ratei somajului. Reducerea este de aproximatiAŁ 1/2 mld in 2003-2004.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact