StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Afacerea ta are nevoie de idei noi
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale · Fise fiscale · Situatii financiare · Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » finate publice » Analiza bugetului regatului unit al marii britanii si irlandei de nord in perioada 2000-2006

Bugetul 2000

La inceputul anului 1999 previzionarile gurnului stipulau ca economia britanica va creste cu pana la 1-l,5%. La afarsitul acestuia, in loc de recesiunea prevazuta de multi specialisti, economia a inregistrat o crestere de pana la 2%, continuandu-si trendul ascendent insa cu respectarea tintei inflationiste silite la inceputul anului. Nilul inflatiei este de 2,2%.
Pentru cel de-al treilea an consecutiv inflatia se situeaza la nilul prognozat. Pentru anul 1999 tinta inflationista este de 2,5% prognozata si pentru urmatorii doi ani. Datorita masurilor luate in 1997 de a reduce inflatia, care crescuse ingrijorator in 1999, nilul acesteia este cel mai redus din 1960 pana in prezent.
Ultimele previzionari privind finantele publice demonstreaza grija gurnului de a se incadra sub nilul de 2,5% al inflatiei. Ca rezultat al unei politici de silitate si prudenta a gurnului, bugetul din anul 2000 poate suporta mai multe institii decat cel din 1999, pentru a indeplini prioritatile guramentale:
» Surplusul bugetului curent se estimeaza a se situa in jurul sumei de 17 mld lire (aproximativ 2% din PIB) in 1999-2000. Surplusul este previzionat a fi de 1XA din PIB si in urmatorii doi ani si peste % la suta din PIB in urmatorii trei.
» Datoria publica neta este previzionata sa scada la aproximativ 37,1 la suta din PIB pana la sfarsitul perioadei 1999-2000. De asemenea, nilul ei este previzionat sa-si continue trendul descendent si constant ca procent din PIB in urmatorii trei ani si sa se sileasca la aproximativ 32 ½ la suta din PIB dupa martie 2003.Imprumuturile nete din sectorul public ajustate anual sunt estimate a fi restituite in transe ce reprezinta 1,2 la suta din PIB in 1999-2000, si 0,5. respectiv 0,3 la suta din PIB in urmatorii doi ani. Cresterea mica a deficitului bugetar in perioada urmatoare este pusa pe seama cresterii rapide a institiilor publice.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact