StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Libertate financiara
FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » piata obligatiunilor » Obligatiunile municipale
Trimite articolul prin email Dupa oferta : Obligatiunile municipale Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Dupa ofertaintre momentul in care emisiunea este adusa initial pe piata si momentul in care obligatiunile sunt liate efectiv si achitate se scurge aproximativ o luna. in acest timp, certificatele sunt tiparite, daca emisiunea va fi in forma nominativa si va avea certificate, sau se incheie contractul cu Compania de Depozitare a Titlurilor (Depository Trust Company - DTC), daca emisiunea va fi in forma dematerializata. Exista si alte depozitare, insa aproape toate noile emisiuni municipale ajung la Compania de Depozitare a Titlurilor. DTC este o firma aflata in proprietatea membrilor ei care isi desfasoara activitatea in beneficiul acestora. Activitatea de legalizare a emisiunii este incheiata, iar avizul legal si contractul de asigurare al obligatiunii, daca obligatiunile sunt asigurate, sunt tiparite pe certificate.In acelasi timp, managerul trebuie sa finalizeze afacerea, adica sa trimita membrilor sindicatului o scrisoare in care sa prezinte termenii ofertei" (reoffering terms), adica termenii in care obligatiunile urmeaza sa fie oferite investitorilor si altor cumparatori. Acesti termeni sunt spreadul, reducerea de pret si concesiunea. Scrisoarea expliciteaza, de asemenea, cum se va face publicitate emisiunii si cum vor fi membrii prezentati in anuntul publicitar respectiv (membrii sindicatului sunt prezentati, in general, in functie de marimea participatiei lor, participantii mai mari fiind mai aproape de partea superioara a reclamei).
Cand obligatiunile sunt gata pentru liare, se efectueaza toate platile. Pentru a plati emitentul, managerul face un imprumut la o banca comerciala. Daca managerul sau oricare alt membru al sindicatului este deja o banca, poate acorda chiar el imprumutul. Cecul pentru emitent este pentru suma asupra careia s-a convenit, minus avansul de buna intentie (good-faith deposit). Obligatiunile sunt apoi liate si distribuite membrilor care platesc pentru ele. La randul lor, membrii sindicatului executa ordinele si primesc plati pentru aceste ordine. Managerul restituie imprumutul, distribuie ulterior profiturile intre membri si le trimite un extras de cont final al participatiilor, cheltuielilor si profiturilor.
Toate acestea dureaza cateva zile.
Cam in acelasi timp, emitentul pune la dispozitie o declaratie de prezentare (disclosure statement), denumita Declaratie Oficiala (Official Statement - OS). Acest document nu este cerut de legislatia federala, dar aproape fiecare emitent furnizeaza unul. Asociatia Functionarilor Financiari Municipali (Municipal Finance Officers Association - MFOA) incurajeaza administratiile statale si locale sa prezinte informatii in legatura cu ofertele primare. Mai mult, Comisia pentru Titluri de Valoare si Opera.In prezent, ca distribuitorii sa se asigure ca emitentii sunt de acord sa furnizeze continuu informatii financiare, daca doresc sa distribuie obligatiunile. Declaratia Oficiala indeplineste tocmai aceasta cerinta. Frecvent, emisiunile mai mari au o declaratie oficiala preliminara (preliminary official statement) care este distribuita potentialilor cumparatori inaintea vanzarii si care contine, in esenta, aceleasi informatii ca si declaratia oficiala finala (final official statement) cu exceptia, desigur, a termenilor finali ai emisiunii. ura 6-5 prezinta coperta exterioara si interioara a unei declaratii oficiale.
O declaratie oficiala contine toate informatiile financiare, asupra legalitatii, precum si alte tipuri de informatii de care au nevoie investitorii pentru a lua decizii inteligente de investitie in privinta noii emisiuni de obligatiuni municipale. Coperta declaratiei oficiale rezuma informatiile esentiale despre emisiunea respectiva. Ea prezinta informatii privitoare la rating, autoritatea emitenta, data si locul liarii, garantia emisiunii si, desigur, valorile la scadenta, datele de scadenta, ratele cuponului, precum si preturile sau randamentele ofertei. Documentul este trimis, de asemenea, diverselor centre de depozitare si reconstituire a informatiilor despre obligatiunile municipale.
Regulamentele MSRB cer ca fiecarei persoane care cumpara obligatiuni dintr-o noua emisiune in timpul perioadei de distribuire - care in general este perioada cuprinsa intre data cand emisiunea este oferita initial publicului si data cand obligatiunile sunt liate si achitate - sa i se trimita o declaratie oficiala finala. Aceasta trebuie sa fie trimisa, chiar daca cumparatorul nu a cumparat obligatiunile de la un membru al sindicatului de distribuire. Brokerul cumparatorului are raspunderea sa trimita declaratia oficiala finala.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact