StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Libertate financiara
FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale · Fise fiscale · Situatii financiare · Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » piata obligatiunilor » Piata secundara a obligatiunilor
Trimite articolul prin email Dobanda acumulata : Piata secundara a obligatiunilor Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Dobanda acumulataVanzatorii de obligatiuni au dreptul la dobanda acumulata (accrued interest) pe o obligatiune pana in ziua dinaintea datei decontarii. Astfel, daca o obligatiune este vanduta oricand intre datele de plata a dobanzii, o parte din dobanda este datorata vanzatorului, iar restul cumparatorului. insa, agentul de plati al emitentului va emite doar un singur cec pentru suma totala a dobanzii, detinatorului inregistrat la data platii, sau persoanei care prezinta cupoane la purtator pentru plata. Atunci, cum primesc vanzatorii dobanda acumulata la care au dreptul? Raspunsul este ca respectivul cumparator al obligatiunii plateste vanzatorului dobanda la care acesta are dreptul si apoi primeste integral suma dobanzii la urmatoarea data a platii.
Ramane de calculat doar suma efectiva acumulata. intr-o tranzactie cu decontare normala, data decontarii este a treia zi lucratoare dupa tranzactie, insa daca tranzactia este cu decontare cash, ea este chiar ziua tranzactiei. In cazul decontarii in aceeasi zi (cash settlement), dobanda acumulata se calculeaza pana la ziua lucratoare precedenta.
Aceasta metoda de calcul a dobanzii acumulate este valabila pentru obligatiunile municipale si de corporatie, precum si pentru unele bilete municipale. insa, titlurile de valoare de trezorerie si unele bilete municipale sunt calculate prin metoda zile exacte supra zile exacte". in acest caz, se calculeaza numarul exact de zile ale perioadei semestriale de plata a dobanzii si la care se imparte la numarul exact de zile de la cea mai recenta data de plata a dobanzii, pana la data decontarii. Astfel, o luna este luata in calcul cu 28, 29, 30 sau 31 zile, in functie de numarul exact de zile. Perioada semestriala de plata poate varia intre 180 si 185 de zile, tot in functie de numarul exact de zile.In fiecare zi, pe piata secundara se tranzactioneaza volume mari de titluri de valoare de corporatie, municipale, ale Trezoreriei Statelor Unite, precum si ale agentiilor federale. insa, oricat de mare si de activa ar fi piata obligatiunilor din Statele Unite, ea reprezinta doar o parte din arena de tranzactionare a instrumentelor cu nit fix din intreaga lume, care cuprinde si emisiunile companiilor si administratiilor de peste ocean.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact