StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » management » managementul carierei » Comunicarea organizationala

Sistemul informational

Definitia sistemului informational
Buna functionare a organizatiei este conditionata, pe de-o parte, de procurarea datelor, a informatiilor despre mediul intern si extern, iar pe de alta parte, de oferirea de date si informatii pentru propriile unitati/segmente, pentru forurile decizionale si mediul socioeconomic. Astfel, sistemul informational cuprinde procurarea, fixarea, stocarea, respectiv prelucrarea datelor, precum si producerea de noi informatii, stocarea, transmiterea si utilizarea lor.
Sistemele informationale de management sunt ansambluri organizate de proceduri si mijloace folosite pentru culegerea, prelucrarea, stocarea si transmiterea informatiilor necesare luarii si aplicarii deciziilor de management (Mathis, Nica, Rusu, 1997).In ultimele doua-trei decenii, sistemele informationale au fost influentate puternic de extinderea utilizarii calculatorului, care a denit centrul acestor sisteme.


Functiile sistemului informational
Sistemul informational trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele trei functii: functia decizionala, functia operationala sau de actiune si cea de documentare. Elaborarea unor decizii corecte nu este posibila decat in conditiile in care conducerea organizatiei, managerii de la diferitele niluri ierarhice dispun de informatii bogate cu privire la problemele sau fenomenele studiate.


Deficiente majore ale sistemului informational
Distorsiunea consta in modificarea partiala, neintentionata a continutului sau a mesajului unei informatii pe parcursul culegerii, prelucrarii sau/si transmiterii ei de la emitator la receptor.
Filtrajul se deosebeste de distorsiune prin faptul ca modificarea partiala sau totala a mesajului ori a continutului informatiilor are loc in mod intentionat. Efectul negativ, atat al distorsiunii, cat si al filtrajului, este dezinformarea partiala sau totala a beneficiarilor informatiei. La nilul managerilor, dezinformarea se reflecta in diminuarea calitatii deciziilor, iar la nilul executanti lor, se resimte pe ul realizarii proceselor operationale.
Redundanta consta in inregistrarea, transmiterea si prelucrarea repetata a unor informatii, ducand la risipa de timp si energie.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact