StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » cercetarea de marketing » Sistemul informational de cercetare marketing

Agentii comercialiPe piata, ochii si urechile" intreprinderii sunt agentii comerciali si persoanele de contact. Acestia se gasesc mereu in proximitatea consumatorilor, utilizatorilor, distribuitorilor, furnizorilor, opiniei publice, administratiei, mass-mediei si, ineil, a concurentei. Sunt, prin urmare, cei mai bine plasati pentru a investiga si a culege informatii ce pot furniza o imagine satisfacatoare asupra pietei.In mod obligatoriu, cu titlul de sarcina de serciu, atat periodic, cat si ocazional, in raportul de actitate al unora dintre acesti agenti se vor regasi informatii de piata.
Aceste categorii de agenti trebuie motivate prin recompense salariale sau prin diverse alte facilitati, pentru a transmite informatia de afaceri pe filiera sistemului informational de marketing. Pur si simplu, ei trebuie formati ca agenti de informatii si contrainformatii. Rapoartele de actitate si de deplasare trebuie sa fie consistente si redactate metodic. Ele sunt dirijate atat catre seful ierarhic, cat si catre responsabilii cu politica de marketing. Periodic, sunt necesare reuniuni de grup cu fortele de vanzare. Reuniunile fortelor de vanzare au rol complementar cu rapoartele de actitate si de deplasare ale agentilor comerciali si ale negociatorilor.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact