StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing mix » Publicitatea

Rolul b.v.p.Pe linga eliminarea oricarei publicitati mincinoase sau inselatoare este necesara urmari orice publicitate nesanatoasa, adica cea care risca sa ofenseze publicul prin vulgaritate, prost gust, libertate exagerata si aceasta cit mai curind posibil.


- Aceasta este motitia autodisciplinei.
- Este ratiunea de a fi a B.V.P.


- Iata de ce aceste recomandari.
Biroul de verificare a publicitatii (BVP), organism interprofesional isi dezvolta activitatea sa in cadrul elaborarii de recomandari pe oare si le asuma continuu prin sfaturi date agentiilor publicitare, apoi prin controlul diferitelor mesaje.
Elaborate prin grija proprie sau a organizatiilor profesionale in colaborare cu reprezentantii puterii publice si a consumatorilor, au fost redactate vreo cincizeci de recomandari generale sau sectoriale. Ele constituie astazi un veriil cod deontologic care obliga in mod foarte evident membrii BVP, dar au de asemenea si loare de referinta pentru ansamblul profesionistilor publicitatii. in aceasta privinta, experienta arata ca puterea judiciara le accepta ca atare.
Atunci cind cel ce emite anuntul publicitar sau editorul are o indoiala asupra unuia din proiectele publicitare care ii sint prezentate, el poate nu numai sa se raporteze la recomandarile publicate dar sa si consulte BVP pentru a se asigura ca interpretarea ce-i este facuta este buna.
Supunind in mod spontan mesajele la BVP asupra carora exista un dubiu, impunindu-se nedifuzarea lor daca avizul este negativ sau acceptindu-se anumite modificari, practicienii publicitatii evita de a se solidariza manevrelor ce tind a insela publicul. BVP in misiunea sa autodisciplinara face astfel servicii tuturor partenerilor economici.In optica dezvoltarii unei discipline interprofesionale liber consimtite, BVP este inainte de orice un instrument de convingere. Astfel raspunsurile la intrebarile de aviz (de parere) care-i sint adresate sint una din partile importante ale muncii sale cotidiene.
De altfel, dupa difuzare, BVP procedeaza prin sondaj la o obserre a publicitatii aparute si consumatorii insisi ii semnaleaza pe acelea care li se par suspecte.
Sesizata de aceste probleme, BVP intervine pe linga emitentul anuntului invitindu-l fie sa-si justifice asertiunile, fie sa-si modifice mesajele pentru a le transmite in conformitate cu reglementarile si recomandarile sale. in rarele cazuri in care emitentul anuntului se eschiveaza, BVP, dupa o somatie, cere suporturilor in cauza sa inceteze difuzarea mesajelor publicitare considerate nefaste.
De notat ca buletinul "BVP Echos" publica in fiecare luna avizele sale de incetare a difuzarii mentionind obiectul si numele emitentului anuntului. Sint de asemenea publicate, dar intr-un mod anonim printr-o grija exemplara, cite interventii tip.
Pentru a-si duce la bun sfirsit activitatea, BVP actioneaza deci printr-un sir de principii care asociaza responsabilitatea diversilor sai colaboratori, cu avizele de incetare a difuzarii daca este nevoie. Aceasta actiune se dezvolta intr-un cadru de economie de piata fondata pe concurenta intre intreprinderi si respectarea consumatorilor.
Aceasta practica autodisciplinara si-a aratat astfel eficacitatea independent de orice sistem de control apriori de care nu se poate dispensa o economie liberala.
Atunci cind vom cunoaste o difuzare a publicitatii la nivel etar, apare necesara promorea in plus a responsabilitatilor tuturor celor implicati intr-o coerenta efecti si eficace ce presupune un echilibru intre interesele consumatorilor si cele ale industriei si ale comertului.
Cu aceasta ocazie, se pare ca este admisibil de a se considera necesar la un anumit grad, controlul statului in cadrul Dreptului comun si in particular fata de textele ce interzic orice publicitate de natura sa induca in eroare, prin angajare interprofesionala care sa adere din plin la regulile deontologice care se vor manifesta printr-un respect veriil fata de publicul consumator fara a se face discriminare intre produse, servicii sau mass-media.
Aceasta pentru ca BVP se straduieste de a sprijini simtul responsabilitatii fiecaruia, responsabilitate la fel de exigenta ca si restrictiile legii, responsabilitate care a stiut sa se afirme si sa se exprime de-a lungul anilor si care miine garanta, in cadrul unei economii mai putin reglementata, orice exces si arata cu siguranta ca publicitatea poate fi intr-o societate moderna loiala si onesta.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact