StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing mix » Publicitatea

SponsorizareaSponsorizarea (sponsoring) este o sustinere financiara pe care o intreprindere (un comanditar) o da unei activitati culturale sau sporti, in contrapartida cu cresterea notorietatii sau unui beneficiu in ul imaginii sale, pe care el sconteaza. Mai poate fi definita ca "un ajutor financiar adus unei opere si care permite dezvoltarea stiintei, artei literaturii, fara cautarea vreunui profit publicitar si in acest caz vorbim de protectorat (Mecenat) (Mecena - protector al artelor, stiintelor, culturii).
Diferenta dintre cele doua definitii in care se regasesc forme de sustinere a activitatilor, altele decit cele normale ale intreprinderii, provine din rastimpul in care este asteptata sa apara renilitatea sustinerii financiare.
Prima vizeaza o renilitate directa datorata reintoarcerii (rers) publicitare si media tice a activitatii sustinute.
Protectoratul din definitia a doua nu cauta nici o renilitate directa. Se inrudeste mai degraba cu o forma specifica a relatiilor publice al carui obiect vrea sa para dezinteresat, util din punct de dere cultural si social.
Principalele obiecti ale sponsorizarii:


- A crea
- A dezvolta


- A intari
- A modifica


o imagine (Lacoste, Lanc6me )
-A anima - A motiva


o retea de vinzare
- Distribuitori (sistemul U si ciclismul, Laurent non) -porta de vinzare ( William Saurin si la)
- A dodi calitatile unui produs (ex.: Marcile automobilelor, pneurilor si Marele Premiu automobilistic).
- A ocoli o interdictie de publicitate pe o mass-media la un moment (ex.: La Redoute si echipa sa ciclistii, marci de tigari, alcool).
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact