StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing mix » Marketing direct

Marketing directin timp ce anumite tari au o experienta indelungata in domeniul marketingului direct, si aici amintim in special Statele Unite ale Americii, in Franta s-a confundat mult timp aceasta disciplina cu un sector economic corespunzator aproximativ cu clasica vinzare prin corespondenta. Astazi, marketingul direct nu se mai limiteaza la o ramura economica, ci a denit o forma a dezvoltarii marketingului ce poate sa se integreze in strategia oricarei intreprinderi, sub anumite conditii ce dau acestei cai de abordare a pietei un aspect mai interesant decit al altora. In general, intreprinderile au trecut la practicarea marketingului direct putin cite putin, utilizind mai intii una din tehnicile sale: trimiteri postale, telefonul, cupoane-raspuns in acelasi fel ca si atunci cind au aplicat la vremea respectiva tehnicile marketingului clasic. Pentru majoritatea, rezultatele obtinute le-au incitat sa recurga la practicarea din nou a marketingului direct. Se poate trage concluzia ca aceste tehnici constituie astazi elemente cheie ale ului lor de marketing si ca ele determina o evolutie sensibila a organizarii practicilor lor comerciale ? Aceasta integrare necesita reunirea unui ansamblu de conditii pe care acest modul are ca sarcina sa le analizeze. In prealabil, s-a connit sa se studieze motile unei practici frecnte ale marketingului direct de catre intreprinderi si de a se defini mai precis ceea ce acopera aceasta cale particulara.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact