StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing mix » Marketingul valoric: crearea valorii pentru consumator

Profitabilitatea clientilorMarketingul este arta de a atrage si pastra clienti profiili. De regula, firmele isi grupeaza clientii in 3 categorii:
- Clientii mari (de tip A) sunt cei care beneficiaza de cele mai multe servicii si de ceie mai multe rabaturi (ridicand profitul firmei!);
- Clientii mijlocii (de tip B) sunt cei care platesc pretul intreg si beneficiaza de servicii corespunzatoare;
- Clientii mici (de tip C) sunt cei care platesc pretul integral si beneficiaza de servicii minime, dar costurile legate de desfasurarea tranzactiilor reduc profitul firmei.
Pe baza celor de mai sus putem Intelege de ce multe firme care se orientau, in trecui, numai catre clientii mari vizeaza, acum, clientii mijlocii, care sunt cei mai profi li.
Un client projiil este o persoana, o familie sau o firma care, intr-o anumite perioada de timp, aduce un venit mai mare decat cheltuielile legate de atragerea lui, vanzarea produsului si servirea clientului respecti
Un model de analiza a profiilitatii clientilor este ilustrat in ura 2.5. [14], in care clientul CI este foarte profiil deoarece cumpara numai produsele profiile (PI, P2, P3), C2 este mediu profiil, intrucat cumpara un produs profiil si unul neprofiil, iar C3 este neprofiil.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact