StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing strategic » Rolul marketingului: prezent, trecut si viitor

Consideratii generaleintr-un recent articol al trimestrialului McKinsey Quarterly, Brady si Davis (1993) au dat glas unui sentiment general de ingrijorare, nou aparut in economie, care pune la indoiala contributia marketingului in activitatea firmelor pe parcursul anilor '90. Cei doi autori pun in discutie atentia tot mai mare acordata bugetelor, de obicei ridicate, ale departamentelor de marketing, ca si indoiala manifestata de agentii economici cum ca ar obtine suficienta valoare in schimbul acestor cheltuieli. S-ar parea ca frumoasele vremuri ale marketingului comercial din deceniile de dupa razboi incep sa apuna, lasand loc unei noi epoci de dezltare, in care deviza este: "mereu alert si in plina forma". Mergand pe urmele lor, o ancheta intreprinsa de Coopers and Lybrand in randul managerilor esalonului superior din mari firme din sectorul productiei bunurilor de larg consum, al serviciilor si al comertului cu amanuntul a alimentat si mai mult controversa privind contributia marketingului la economia contemporana.
Capitolul de fata are un triplu scop: intai, sa schiteze principalele probleme si dificultati cu care se confrunta azi firmele, al caror impact asupra marketingului a dus la recentul val de critici; in al doilea rand, sa semnaleze neajunsurile manifestate in activitatea de marketing, care trebuie rezolvate pentru a asigura rolul central al acestuia in obtinerea succesului comercial; iar in al treilea rand, sa ilustreze diversele moduri in care companiile din Marea Britanie reactioneaza la aceste probleme. Pentru atingerea ultimului obiectiv, m folosi rezultatele unei anchete comandate de Institutul Autorizat de Marketing (Chartered Institute of Marketing - CIM) si efectuate prin Institutul pentru Cercetari Avansate de Marketing din cedrul Facultatii de Management a Universitatii Cranfield (Cranfield School of Management Institute for Advanced Research in Marketing). Capitolul de fata se va concentra in principal pe acest al treilea obiectiv. Celelalte doua, care plaseaza cercetarea primara in contextul necesar, au facut subiectul multor studii anterioare, necesitand deci mai putina atentie in acest modul. Scopul global este de a descrie si a comenta elutia stiintei marketingului in industria britanica, pe masura ce ne apropiem de secolul 21.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact