StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing strategic » Noua fata a marketingului in anii 1990
Trimite articolul prin email Calitatea marketingului : Noua fata a marketingului in anii 1990 Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Calitatea marketinguluiMarketingul nu va mai fi doar o functie in interiorul unei organizatii. Va exista o atitudine la nivel mental, pentru a folosi cele mai adecvate instrumente de marketing in vederea cladirii unor relatii sanatoase nu numai cu clientii, ci si cu furnizorii, actionarii firmei, institutiile financiare, angajatii si, mai presus de toate, cu clientii interni.
Companii de frunte precum Rank Xerox, Procter and Gamble, General Electric sau 3-M folosesc deja procedura evaluarii concurentei, pentru a monitoriza pe cei mai buni operatori, la toate nivelurile functionale si de actitate economica si peste tot in lume, in vederea preluarii celor mai bune practici si utilizarea lor in cadrul operatiunilor interne. Si fac acest lucru ca parte a unui neincetat efort de a spori valoarea oferita clientilor.
Din pacate, o mare parte a ceea ce trece drept calitate totala este orientata in interior si prea putin catre clienti. Pana acum, calitatea s-a referit in principal la exploatare si in special la actitatea de productie. Initiative laudabile, de genul standardelor BS 5750, ISO 9000 si ES 29000, au avut un efect benefic asupra calitatii produsului, dar pentru clienti nu au realizat mare lucru. Clientii cer, si este dreptul lor sa primeasca, produse impecabile. insa toate acestea nu folosesc la nimic, daca initiativele prind calitatea sunt orientate catre interior. Calitatea produsului, in sensul ei larg, presupune mult mai mult decat partea palpabila a bunului tangibil.
Din nefericire, mare parte a legislatiei curente nu tine seama de necesitatile reale ale clientului. Dupa cum se vede in ura 8.7, nici unul dintre standardele existente nu abordeaza problematica nevoilor clientului. Doar suprafata hasurata este acoperita de legislatia existenta.
Autorul preconizeaza ca inceputul facut de Asociatia pentru Asigurarea Calitatii de Marketing (ACM), in definirea standardelor internationale de calitate in marketing, va determina aparitia unui nou cod de conduita prind modul in care companiile isi trateaza clientii. Acest organism, care beneficiaza de o conducere independenta, a definit 35 de standarde de calitate pentru actitatea de marketing, grupate in trei categorii generice, asa cum se arata in elul 8.1.In opinia ferma , autorului, este edent ca, in foarte scurt timp, companiile care nu-si pot demonstra alinierea la un standard de marketing independent si international, nu vor putea face fata concurentei cu plutonul fruntas al companiilor de nivel mondial.
elul 8.1 Specificatii ale asigurarii calitatii marketingului - cele trei
domenii principale


Orientare spre clienti
» Permanenta identificare si reevaluare a nevoilor si preferintelor clientilor si a concurentei
» Produse noi, satisfacerea cerintelor clientilor, pregatire pentru a intampina cerintele
pietei


» Comunicarea cu clientii, informatii, monitorizare
si feedback
» Programe de asigurare a asistentei pentru clienti - sercii post-vanzare
» Cod de conduita

uri de actitate, marketing si vanzari


» uri de afaceri
- strategie


- date de intrare cu prire la clientela
» uri de marketing si vanzari


- audituri de marketing
- obiective/strategii


- rolul fiecarui departament implicat
» Operatiuni de marketing si vanzari


» Evaluarea performantelor
» Achizitionare


» Administrare
» Departamente implicate

Responsabilitati manageriale


» Politici de asigurare a calitatii
» Structura organizatorica


» Trecerea Tn resta a managementului
» Sisteme de asigurare a calitatii


» Resurse, personal angajat, instruire
» Proceduri de lucru si control

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact