StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing strategic » Noua fata a marketingului in anii 1990
Trimite articolul prin email Marketing profesional : Noua fata a marketingului in anii 1990 Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Marketing profesionalPe parcursul acestei carti, s-au facut multe referiri la faptul ca doar un mic numar de organizatii utilizeaza tehnici sau instrumente de marketing, situatie datorata, in mare masura, faptului ca foarte putini manageri inteleg efectiv cum trebuie utilizate din punct de vedere strict tehnic.
Este mare pacat ca managerii calificati profesional in probleme de marketing sunt putini, asa ca pana la schimbarea acestei situatii, suprematia o vor detine, in continuare, finantele si conilitatea, in detrimentul marketingului. Diploma eliberata de Institutul de Marketing va deveni punctul de pornire esential al unei cariere in marketing, iar nivelurile BA (absolvent de studii medii in stiinte umaniste), BSc (absolvent de colegiu in stiinte exacte) si MBA (studii universitare de administratie si gestiune) cu specializare de marketing vor deveni norme obligatorii. Doar atunci cand majoritatea celor care detin o slujba in domeniul marketingului vor detine si o calificare corespunzatoare, se va putea afirma ca marketingul, ca functie, este asezat in pozitia cuvenita, alaturi de finante, resurse umane si productie. Personalul de acest tip va trebui sa dea dovada de talent in comunicare si actiune politica, precum si de un excelent simt practic si de conducere, avand in vedere ca marketingul va ocupa un rol mult mai important decat pana acum, devenind un concept si un cod de comportament de natura sa calauzeasca actitatea firmei.
Asa cum s-a aratat la modulul 5, calculatoarele vor deveni o componenta tot mai larg acceptata a actitatii de marketing, in special sistemele expert si cele bazate pe cunostinte, care vor aduce tehnicile de specialitate in cadrul biroului de marketing, astfel incat acestea sa nu mai ramana simpla litera moarta, ci sa faca parte din ata de zi cu zi.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact