StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing strategic

Marketingul-mix

Marketingul-mix consta in respectarea unui anumit numar de principii asigurind buna dozare si coerenta actiunilor marketing puse in opera in cadrul strategiei comerciale.
Prima regula: asigurarea unei coerente bune intre actiunile de marketing (publicitate, pret, produs, promovare, canal de distributie, personalul implicat in nzare etc.) si mediul intreprinderii.
Exemple de erori: ignorarea dorintelor cererii, ignorarea actiunilor concurentei, ignorarea legislatiei (organizarea unei actiuni promotionale neconforme legislatiei)
A doua regula: asigurarea unei bune coerente intre actiunile intreprinderii si potentialul sau uman, tehnic, financiar, comercial, logistic.
Exemple de erori: lansarea unui produs fara a avea bugetul necesar pentru a lupta impotriva concurentilor.
A treia regula: asigurarea unui bun dozaj si unei bune coerente a actiunilor de marketing intre ele.
Exemple de erori: lansarea unei tigari de lux, cu pret ridicat, cu un ambalaj de prezentare prestigios dar cu un gust fad care se impotriveste altor actiuni (pret, ambalaj, publicitate).
A patra regula: asigurarea unei bune coerente, legaturi a actiunilor de marketing in timp.
Exemple de erori: modificarea brutala a unei imagini de marca, a face prea multa promovare tip "pret" (remize, reduceri) asupra unei marci "din fruntea unei game".
Aceste reguli cer ca intreprinderea sa respecte conditiile precise de functionare:
1. Cunoasterea suficienta a mediului: studii de piata, constituirea si aducerea la zi a dosarelor prind concurentii, distribuirea, legislatia, tehnicile de fabricatie;
2. Cunoasterea suficienta a potentialului sau: formarea aptitudinii si capacitatea personalului, mijloace financiare, mijloace logistice;
3. Cunoasterea tehnicilor de gestiune si in plus a marketingului si controlului de gestiune;
4. Organizarea sa fie adaptata pentru a permite unui om (directorul de marketing, seful productiei) dea superza si de a asigura coerenta actiunilor conduse prin colaboratori interni (publicitar, specialist de studii, personalului implicat in nzare, tehnicieni etc.) si externi intreprinderii (psihologi, agenti de publicitate, consilieri de marketing ).


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact