StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Libertate financiara
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale · Fise fiscale · Situatii financiare · Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » piata actiunilor » Back offices

Departamentul p&s

Dupa ce ordinul a fost executat, personalul departamentului de procesare a ordinelor anunta un alt departament, cunoscut ca departamentul cumparare/vanzare (purchase and sales (P&S) depart-ment), al carui personal se ocupa, in principal, de trei lucruri:
1. inregistreaza" tranzactia, adica o trece in registrul centralizator al firmei (master records). Deoarece aceste inregistrari sunt baza pentru notificarea ulterioara catre SIAC despre ce titluri de valoare au fost cumparate si vandute de firma, exactitatea este obligatorie.
2. Face calculul tuturor taxelor legate de tranzactie. in cazul unui ordin de cumparare, primul pas in aceasta operatiune este, desigur, determinarea sumei pe care clientul o datoreaza firmei pentru cumpararea actiunilor. in cazul unui ordin de vanzare, calculul este pentru suma pe care firma o datoreaza clientului din vanzarea actiunilor. in plus, calculeaza comisioanele (adunate la suma de plata a clientului cumparator ori scazute din venitul vanzarii clientului), taxele pe tichetele pentru ordine" tticket charges - taxe de procesare pe care le incaseaza unele firme) si orice taxe de transfer, statale sau federale.
Apoi, functionarii departamentului P&S expediaza prin posta clientului confirmarea tranzactiei, de obicei chiar in ziua tranzactiei. Aceasta confirmare contine detaliile tranzactiei si arata cat datoreaza clientul firmei sau cat datoreaza firma clientului.
3. Personalul P&S a detaliile tranzactiei, din punctul de vedere al firmei, cu departamentul P&S al firmei contraparte pentru a se asigura ca ambele firme sunt de acord asupra detaliilor tranzactiei. Datorita vitezei cu care sunt executate ordinele si a numarului de tranzactii efectuate zilnic, sunt ineviile unele neintelegeri. De exemplu, firma A poate avea impresia ca a vandut firmei B 200 actiuni, in timp ce firma B crede ca a cumparat de la firma A doar 100 actiuni. Este important ca aceste neconcordante sa fie descoperite, rezolvate si corectate inainte de ziua decontarii. Altfel, tranzactia nu se va deconta iar eroarea aparuta ar putea fi costisitoare.In prezent, dat fiind lumul mediu zilnic pe piata actiunilor, confirmarea fiecarei tranzactii cu fiecare firma contra-parte este o munca coplesitoare pentru orice departament P&S. Prin urmare, descoperirea acestor neconcordante inainte de data decontarii este o raspundere importanta.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact