StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
CONTABILITATE

Contabilitatea este stiinta si arta stapanirii afacerilor, in care scop se ocupa cu "masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea și controlul activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor fizice si juridice", in care scop "trebuie ss asigure inregistrarea cronologica și sistematica, prelucrarea, publicarea și pastrarea informațiilor cu privire la poziția financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atâst pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti și potentiali, creditorii financiari și comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori"

StiuCum Home » CONTABILITATE » contabilitatea institutiilor publice
Trimite articolul prin email Contabilitatea investitiilor financiare pe termen scurt : Contabilitatea institutiilor publice Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Contabilitatea investitiilor financiare pe termen scurtContabilitatea investitiilor financiare pe termen scurt


La institutiile publice, investitiile financiare constau din obligatiuni emise si rascumparate. Acestea se emit de primarii pentru asigurarea surselor de finantar 858d34i e si trebuie rascumparate la scadenta si anulate.

Reflectarea in contabilitate a investitiilor financiare pe termen scurt se realizeaza cu ajutorul contului 505 „Obligatiuni emise si rascumparate“, cu functie contabila de activ. Se debiteaza cu obligatiunile emise si rascumparate, respectiv se crediteaza cu valoarea titlurilor anulate. Are sold final debitor ce semnifica valoarea obligatiunilor emise si rascumparate, care nu au fost anulate.

Contabilitatea analitica a titlurilor se tine distinct pe categorii de obligatiuni emise ce urmeaza a fi rascumparate.

Circulatia investitiilor financiare determina urmatoarele operatiuni:

- rascumpararea obligatiunilor, la pretul de rascumparare:„Obligatiuni emise si rascumparate”
„Casa”


„Finantarea de la buget”


- anularea obligatiunilor emise si rascumparate:


„Imprumuturi din emisiunea de obligatiuni”„Obligatiuni emise si rascumparate”Evidenta varsamintelor de efectuat pentru obligatiuni emise si rascumparate se tine cu ajutorul contului 509 „Varsaminte de efectuat pentru investitiile pe termen scurt”. Este un cont de pasiv, in creditul caruia se inregistreaza sumele datorate pentru investitii pe termen scurt cumparate, si care se debiteaza cu sumele achitate pentru acestea.

Soldul creditor al contului reprezinta sumele datorate pentru investitii pe termen scurt cumparate.

Contabilitatea analitica se tine pe unitatile emitente de obligatiuni.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre contabilitatea institutiilor publice
CAUTA IN SITE
Termeni de cautare