StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Protejeaza-ti interesele
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Obligatiile complexe - imposibilitatea de executareImposibilitatea de executare
Conditiile imposibilitatii de executare

Art.1270 - (1) Obligatia se stinge daca executarea ei in natura devine imposibila ca urmare a 151g68b unei imprejurari pentru care debitorul nu este tinut sa raspunda potrivit legii sau conventiei partilor.


(2) Imposibilitatea de executare nu poate fi invocata decat in cazul in care este absoluta si intervine dupa nasterea obligatiei. Ea poate fi de natura materiala sau poate sa rezulte dintr-o dispozitie legala.


(3) Cu toate acestea, debitorul nu poate invoca oimposibilitate de executare survenita dupa data punerii sale in intarziere, cu exceptia cazului in care dovedeste ca, din cauza aceleiasi imprejurari, creditorului nu i-ar fi folosit in nici un fel executarea, la acea data, a prestatiei datorate.
Pieirea bunului

Art.1271 - Pieirea bunului care face obiectul obligatiei nu il libereaza pe debitor daca bunul este de gen, dispozitiile art.1270 alin 3) fiind aplicabile.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre codul civil

Dreptul familiei
Codul civil


lupa cautareCAUTA IN SITE