StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Recursul in interesul legii

RECURSUL IN INTERESUL LEGIIRecursul in interesul legii reprezinta o cale extraordinara de atac care are ca scop realizarea unei jurisprudente unitare pe intreg teritoriul tarii .

" Procurorul genera 717i81h l, din oficiu sau la cererea ministrului justitiei , are dreptul, pentru a asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii pe intreg teritoriul tarii, sa ceara Curtii Supreme de Justitie sa se pronunte asupra chestiunilor de drept care au primit o solutionare diferita din partea instantelor judecatoresti ."

Astfel cum rezulta chiar din dispozitiile art.329 alin.1 C. proc. civ. legitimarea procesuala activa apartine numai procurorului general .

Obiectul recursului in interesul legii vizeaza " chestiunile de drept care au primit o solutionare diferita din partea instantelor judecatoresti " .Conditiile recursului in interesul legii se refera , astfel cum am vazut, atat la legitimarea procesuala activa , cat si la obiectul acestei cai extraordinare de atac .

Dispozitiile privitoare la procedura de solutionare a recursului in interesul legii sunt deosebit de sumare .

Recursul in interesullegii se solutioneaza in toate cazurile de catre Curtea Suprema de Justitie , de catre Sectiile Unite ale Curtii Supreme de Justitie .

Judecarea recursului in interesul legii se face cu participarea procurorului general .
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact