StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept penal
Trimite articolul prin email Falsul privind identitatea : Drept penal Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Falsul privind identitateaFalsul privind identitatea


Notiune. Este fapta persoanei care se prezinta sub o identitate falsa sau atribuie altei persoane pt a induce sau mentine in eroare un organ sau institutie de stat sau o alta unitate …in vederea 242b17c producerii unei consecinte juridice.

Obiectul juridic special. Este constituit din relatiile sociale a caror desfasurare normala este conditionata de apararea increderii publice in mijloacele folosite pt stabilirea identitatii persoanelor. Fapta poate avea ca obiect material mijloacele folosite pt a se prezenta sub o identitate falsa: carnet, permis, foaie de legitimatie etc

Subiectii. Autor poate fi orice persoana. Participatia este posibila sub forma coautoratului. Subiectul pasiv este unitatea indusa in eroare prin savarsirea faptei si poate fi persoana a carei identitate a fost uzurpata.

Situatia premisa. Savarsirea acestei infractiuni, in oricare dintre variante, presupune o situatie premisaconstand dintr-o stare de fapt din care pot decurge anumite consecinte juridice fata de o persoana sau o categorie de persoane.

Continutul constitutiv. Elementul material, in cazul variantei principale, consta in actiunea de prezentare sub o identitate falsa, sau in actiunea de atribuire a unei identitati false unei alte persoane. Elementul subiectiv consta in vinovatie sub forma intentiei. Intentia este calificata prin scopul urmarit si anume inducerea sau mentinerea in eroare a unitatii in fata careia se savarseste fapta, in vederea producerii unei consecinte juridice.

Forma si sanctiuni. Tentativa nu este incriminata. Consumarea are loc independent de producerea consecintei in vederea careia a fost savarsita fapta. Sanctiunea aplicabila la toate variantele este inchisoarea de la 3 luni la 3 ani.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact