StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
economie ECONOMIE

Economia este o stiinta sociala ce studiaza productia si desfacerea, comertul si consumul de bunuri si servicii. Potrivit definitiei date de Lionel Robbins in 1932, economia este stiinta ce studiaza modul alocarii mijloacelor rare in scopuri alternative. Deoarece are ca obiect de studiu activitatea umana, economia este o stiinta sociala.

StiuCum Home » ECONOMIE » statistica

Indicatorii gradului de concentrare / diversificareIndicatorii gradului de concentrare / diversificare


Studiul seriilor statistice poate fi aprofundat prin conturarea unor concluzii specifice cu privire la masura in care volumul caracteristicii sau unitatile st 929b13j atistice se dispun intre starile, grupele sau segmentele de timp la care se refera.

Indicatorii cu ajutorul carora se apreciaza gradul de concentrare / diversificare sunt:


- indicatorul Energia informationala

Indicatorul 'Ei' poate inregistra o marime cuprinsa intre si 1/n (in care "n" este numarul starilor, grupelor sau diviziunilor de timp, iar "r" sunt marimile relative de structura). Daca , se constata o dispunere uniforma a unitatilor sau a caracteristicii pe starile respective (maxima diversificare), iar daca , se identifica o concentrare totala, intr-o singura stare.


- indicatorului "Entropia informationala EnEntropia informationala poate lua o valoare in intervalul si , in care "n" reprezinta numarul starilor sau al segmentelor de timp. Daca , exista o singura stare care concentreaza toata activitatea, iar daca , se confirma o dispunere uniforma a tuturor starilor prin prisma numarului unitatilor statistice sau a volumului caracteristicii studiate.


- "Coeficientul Gini Kg

Coeficientul Gini se situiaza ca marime in intervalul si . Marimea atesta o dispunere uniforma pe stari sau pe segmente de timp, iar valoarea se obtine atunci cand se constata existenta unei singure stari care concentreaza intreaga activitate sau toate unitatile colectivitatii statistice.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact