StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » FINANTE » banci si burse

Colaborarea cu autoritatile statului si cu alte institutii publice. cooperarea internationalaColaborarea cu autoritatile statului si cu alte institutii publice. Cooperarea internationala


Colaborarea cu autoritatile statului si cu alte institutii publice


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare colaboreaza cu Banca Nation 454g61e ala a Romaniei, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Consiliul Concurentei, Ministerul Public si cu alte autoritati si institutii publice in vederea indeplinirii obiectivelor sale prevazute mai sus.


In vederea indeplinirii obiectivelor sale fundamentale, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va fi consultata in prealabil cu privire la actele normative ale autoritatilor publice cu impact asupra pietei de capital, pietelor reglementate de marfuri si instrumente financiare derivate, precum si asupra institutiilor si operatiunilor specifice acestora.


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare este invitata de drept la sedintele autoritatilor publice in care se adopta actele normative mentionate anterior.


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate face schimb de informatii atat publice, cat si confidentiale cu Banca Nationala a Romaniei, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Consiliul Concurentei, precum si cu alte autoritati si institutii publice. In aplicarea prevederilor mentionate prezentului articol aceste autoritati vor furniza informatiile in mod gratuit si nu vor invoca secretul de serviciu sau orice alta obligatie legala de pastrare a confidentialitatii informatiilor detinute.


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate incheia acorduri de schimb de informatii cu alte autoritati publice, prin care se stabilesc modalitatile concrete de efectuare a schimbului acestor informatii.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va colabora cu organisme profesionale specializate pentru asigurarea bunei functionari a pietelor reglementate.


Cooperarea internationala


Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare poate:

a)      participa la activitatea organizatiilor internationale de profil si poate deveni membra a acestor organizatii.

b)      acorda, pe baza de reciprocitate, asistenta autoritatilor de reglementare straine care au nevoie de aceasta pentru indeplinirea obiectivelor lor de supraveghere.

Acest tip de asistenta include, fara a se limita la acestea:

furnizarea de informatii publice sau nesupuse publicitatii despre ori in legatura cu o persoana fizica sau juridica subiect al reglementarii, supravegherii ori controlului C.N.V.M.;

furnizarea de copii ale inregistrarilor tinute de entitatile supravegheate;

colaborari cu persoanele care detin informatii despre obiectul unei anchete.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact