StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Libertate financiara
FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale Fise fiscale Situatii financiare Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » finate publice » Bugetul de stat al romaniei
Trimite articolul prin email Concluzie : Bugetul de stat al romaniei Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

ConcluzieTragem concluzia ca efectul cresterii niturilor fiscale se produce cu o intarziere de doi ani asupra deficitului bugetar, dar ca impactul este de a creste deficitul bugetar si nu de a-l micsora. Acest rezultat neasteptat se poate explica prin luarea in considerare a ipotezei prin care, pe perioada analizata, se produce o crestere mai rapida a cheltuielilor bugetare decat cresterea niturilor fiscale sau a ipotezei prin care cresterea niturilor fiscale este insotita de scaderea mai accentuata a altor categorii de nituri bugetare. In acelasi timp, trebuie luata in considerare si ponderea niturilor fiscale in totalul niturilor bugetare.
Ponderea niturilor fiscale in totalul niturilor bugetare este foarte mare, de aceea tragem concluzia ca, de fapt, relatia dintre cele doua marimi este exact inrsa: deficitul bugetar atrage cresterea niturilor fiscale pentru acoperirea sa. Prin urmare, pe perioada analizata, impozitele si, in general, politica fiscala reprezinta reactii de raspuns ale gurnului la aparitia deficitului bugetar, deci constituie instrumente pasi de interntie a statului in economie. Aceasta pasivitate a politicii bugetare este un semnal negativ pentru politica de macrosilizare necesara realizarii reformei economice in Romania.
Veniturile publice


» Conceptul de impozit
» Doctrine privind rolul economico-social al impozitului


» Functiile impozitului
Politica fiscala in cadrul politicii gurnamentale


» Conceptul de politica fiscala
» Teoria politicii fiscale


» Instrumentele politicii fiscale
Bugetul de stat si deficitul bugetar


» Bugetul si teoria bugetului
» Mecanismul bugetar


» Deficitul bugetar
» Monetizarea deficitului bugetar
» Finantarea deficitului bugetar prin imprumuturi de stat
» Efectele perrse ale deficitului bugetar

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact