StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

Relatia management - culturaRelatia management - cultura


Din punct de vedere social, dar si sub aspect managerial, fiecare cultura isi defineste in timp, propriul sau mod de structurare institutionala, ea isi formeaza un ansamblu original de unelte culturale, legat 212h72c intre ele prin relatii specifice, guvernamentale, legate intre ele prin relatii specifice, guvernate de scopuri si principii organizatorice proprii alcatuind "directii de valoarizare" asa cum le numeste Dimitrie Gusti.

In randul specialistilor exista aprecierea cvasi unanima potrivit careia managementul este, inainte de toate, o disciplina economica de sinteza. Totusi in ultimele decenii el se angajeaza tot mai pregnant, in domenii de activitate situate dincolo de limitele economicului. Pe acest fond este vizibila intersectiunea managementului cu fenomenul cultural fie in cadrul corporatie trannationale (organizatie cu profil economic ce are filiale in alte tari) adica in culturi diferite, fie in cadrul institutiei culturale (unitate producatoare de valori culturale si sau specializate in difuzarea acestora).

Managementul institutiei culturale consta in directionarea organizatiei de profil cultural catre o anume finalitate - producerea de valori in sens estetic, artistic, moral, spiritual, difuzarea, promovarea acestor valori, protejarea si punerea in circulatie a patrimoniului cultural. Astfel spus aflat in slujba cetateanului managementul se angajeaza in domeniul unei creativitati sistematice si in atingerea unor obiective de cu o totul alta natura, diferite de cele prezente in sfera economicului. El devine astfel un determinant in timp ce cultura apare ca produs al actiunii.

Aflate in complementaritati, o infuzie de management stiintific in cultura organizata institutional poate induce la o serie de influente precum:

a)     Cresterea gradului de rationalitate a unor decizii

b)      Ordonarea si disciplinarea efortului solidar

c)      Asigurarea unui climat organizational performant

d)      Descatusarea fortelor creatoare latente

e)      Impulsionarea dezvoltarii fenomenului cultural

f)        Alocarea judicioasa a resurselor5.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre management culturallupa cautareCAUTA IN SITE