StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing general

Cum se redacteaza o brosura de succesCUM SE REDACTEAZA O BROSURA DE SUCCES

O METODA SIGURA DE A-TI FACE BROSURILE CITITE

Materiale publicitare de succesO METODA SIGURA DE A-TI FACE BROSURILE CITITE


Compania dvs cheluie mii de dolari in fiecare an pentru creare, printarea si distribuirea brosurilor.

Inainte de a trimite urmatoarea brosura/scrisoare, citeste urmatoarele ponturi. Te va ajuta prin cresterea vanzarilor iar compania va economisi astfel mii de dolari, din care o parte vor ajunge in contul tau.

Iata care este soarta brosurilor:
De obicei, scisorile si brosurile promotionale sunt deschise si citite mai intai de 848h73i o secretara. Face parte din rolul ei sa selecteze si sa ii prezinte superiorului ei doar materialele importante. Restul corespondentei este distrusa sau redirectionata catre subordonatii fara drept de decizie.


Creaza o scrisoare importanta
Pentru a te asigura ca secretara nu va arunca la cosul de gunoi si nici nu va redirectiona brosura/scrisoarea ta si pentru a te asigura ca ajunge in mainile unui functionar cu drept de decizie, te sfatuiesc sa iei urmatoarele exemple:

INDRUMARI:
Lipeste un bilet pe partea din fata a scrisorii. Scrie urmatoarele:

De ce are succes aceasta metoda ?
Cand secretara va citi biletul, va crede ca este un numar important, asteptat de seful ei. De unde sa stie ea ca este doar un numar interior de dosar ? Secretara va crede ca este o data foarte importanta, prioritara.

Cum sa-l determinam pe directorul cu drept de decizie sa citeasca brosura ?
Aici intervine rolul detaliilor. Cand am scris "citeste detaliile" pe biletul de pe plic, am facut-o pentru a-l determina pe client sa citeasca brosura macar din curiozitate. Nota: E important sa evidentiezi doar cateva fraze de baza despre beneficiile produsului relevante fata de client. Daca beneficiile sunt suficient de ispititoare, te va suna el insusi sau macar se va arata receptiv la viitoarele tale apeluri.

Cum sa creez o brosura mai eficienta ?
Daca scrisoarea sau brosura pe care o oferi nu evidentiaza beneficiile, inseamna ca e inutila. Va trebui sa-i spui directorului de marketing sau presedintelui sa ia legatura cu o agentie de publicitate care sa creeze o brosura adevarata.


Materiale publicitare de succes


Vrei sa-ti impresionezi cu adevarat clientii si sa le distribui materiale publicitare care sa-l determine sa faca o comanda pe loc ? Atunci citeste cu atentie urmatoarele cinci secrete comerciale.

1. Materialele trebuie sa aiba un destinatar exact. In zilele noastre e aproape imposibil sa intelegi si sa te ocupi de nevoile fiecarui potential client in parte. Arata-le ca esti un specialist. "Ai un avantaj si esti perceput ca fiind un om credibil atunci cand materialele pe care le distribui au un detinatar exact", spune Bly. "Spune-le ca oferi servicii de contabilitate pentru agentii de publicitate, nu doar servicii de contabilitate".

2. Foloseste declaratii. Pentru ca oamenii s-ar putea sa nu aiba incredere in descrierea facuta de tine. Dar, daca obtii declaratia unui client care se declara satisfacut de tine, de companie si de produs, oamenii vor fi mai increzatori. Declaratiile sunt scrise de respectivul client, in stilul sau. Textul se pune intre ghilimele, iar la sfarsit se specifica numele autorului. Declaratiile se ataseaza in brosuri, scrisori promotionale, reclame.

3. Scrie din punctul de vedere al clientului. "Textul initila sa cuprinda informatii despre clienti", sugereaza Bly. "Pentru ca unul dintre singurele lucruri care intereseaza orice persoana este o informatie despre ea." Daca o agentie de asigurari doreste sa isi prezinte noul program de asigurari medicale destinat angajatilor intreprinderilor mici si mijlocii, ar fi tentant sa folosesti o declaratie evidenta: "Va prezentam noul nostru Plan Guarda pentru asigurari medicale destinate angajatilor." Dar agentia ar avea de castigat daca ar folosi o informatie care sa-l intereseze direct pe client: "E adevarat ca costurile de asigurari premium risca sa va falimenteze ?" Bly considera ca "E o situatie in care se pot regasi multi patroni care le ofera servicii de asigurare angajatilor lor."

4. Foloseste intrebari. Folosirea intrebarilor in titlurile materialelor distribuite reprezinta o strategie eficienta de a atrage atentia clientilor. "Orice om cu masina ar trebui sa cunoasca aceste sapte secrete ale succesului in afaceri. Tu le stii ?" Sau "De ce nu le-au fost distribuite aceste materiale proprietarilor de antene satelit ?"

5. Transforma fiecare fraza negativa intr-una pozitiva. Daca esti novice in lumea afacerilor si nu ai reusit inca sa vinzi multe produse sau sa convingi multi clienti sa foloseasca seviciile firmei, nu dispera ! Poti reformula situatia in felul urmator: "Nici un cumparator dintr-o suta nu a reusit sa profite de avantajele designului acestui nou dispozitiv."

Exemplu:

Inainte de a detine aceasta companie destinata instruirii altor companii, am fost doar un profesor. Recunosc ca in primele luni nu am avut nici un client. Asa ca, mi-am spus ca ar trebui sa exersez: "La urmatorul apel in interes de serviciu, voi incerca sa nu mentionez despre ce produs e vorba pana la sfarsitul conversatiei. Voi face rapoarte si voi petrece mai mult timp concentrandu-ma asupra nevoilor clinetilor, iar apoi imi voi clasifica produsul." Asa ca, m-am inbarbatat si m-am apucat de treaba. Iar, la sfarsitul acelei intalniri, clientul mi-a spus "M-ai innebunit ! De cand incepem ?" Singura diferenta majora a constat in faptul ca m-am interesat de nevoile clinetului, incercand sa inteleg cu adevarat cu ce se ocupa orgaizatia lor, ce obiective au si de ce.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact