StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » MARKETING » marketing international
Trimite articolul prin email Marketing international : MARKETING INTERNATIONAL Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Marketing internationalInteresul marketingului international se explica prin cresterea si amploarea comertului international. Vor fi mai intii prezentati diferitii factori ce stau la originea acestui fenomen.
Specificitatea marketingului international este discuila . Totusi diferentele noile care exista intre marketingul international si marketingul intern privesc natura anumitor decizii strategice si factorii de stare .
Marketingul international incepe in situatia cind intreprinderea ia o decizie de dezltare pe piete externe. Odata efectuata aceasta decizie, intreprinderea trebuie sa analizeze cu grija diferitele optiuni strategice cum ar fi:


- alegerea vectorului de crestere,
- alegerea unei strategii globale sau autonome pe tari,
- strategiile de penetrare a pietelor straine. Acestea r fi deci prezentate in continuare.
Pentru a lua decizii judicioase asupra problemelor strategice indicate mai sus, trebuie sa se ia in considerare variabilele specifice ale mediului international cum ar fi cultura si mediile economice, politice si legale. Consecintele lor asupra marketingului r fi deci analizate in continuare.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact