StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » marketing strategic » Rolul sistemelor-expert informatice
Trimite articolul prin email Concluzii : Rolul sistemelor-expert informatice Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

ConcluziiDin experienta acumulata in proiectul EXMAR se pot trage o serie de concluzii:
1. Elaborarea sistemului EXMAR ne arata ca utilizarea metodologiei sistemelor expert este perfect posibila in realizarea sistemelor de asistenta in domenii complexe ale managementului de marketing, mai ales daca domeniul in cauza este clar definit, contine un mare numar de factori si daca exista cunostinte de specialitate relevante.
2. Cu cat cunostintele care trebuie preluate sunt mai complexe si mai imprecise, cu atat este nevoie de mai mult timp pentru ca expertul si inginerul bazei de date sa ajunga la o aproximare accepila. Este limpede ca elaborarea unui sistem expert, care sa poata fi utilizat, necesita timp si resurse considerabile. Acest lucru este confirmat de publicatia stiintifica a Institutului de Stiinte de Marketing (Rangaswamy et al, 1980), care conchide: "Nu exista retete rapide pentru realizarea unor sisteme expert bune. Este nevoie de foarte multa rabdare, pricepere si de cativa ani de munca, pentru a elabora un sistem expert destinat unui nou domeniu si a-l face sa functioneze".
3. Sistemele expert ofera un mare grad de consecnta procesului de luare a deciziei, avand in dere ca oamenii inclina sa uite sau sa ignore cunostintele acumulate.
4. Proiectul EXMAR a starnit un interes considerabil si a fost sustinut de companiile multinationale majore din componenta clubului, deoarece le obliga sa tina cont mai in detaliu si intr-un mod mai organizat de problemele care trebuie avute in dere la dezvoltarea unui strategic de marketing.
5. Sistemele expert le sunt utile atat teoreticienilor, cat si practicienilor in organizarea, validarea si folosirea cunostintelor de marketing si in mai buna intelegere a interdependentelor ce se manifesta intre elementele acestui domeniu.
6. Controlul riguros al proiectului este o chestiune esentiala, punct de dere impartasit si de Mumford (1988). Trebuie luate in considerare numeroase aspecte, ca de exemplu silirea clara a subiectului avut in dere, posibilitatea de a se obtine datele de intrare si definirea precisa, impreuna cu utilizatorii, a obiectilor urmarite, a esalonarii in timp.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact