StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Confuziunea

CONFUZIUNEA


           Defintie. Confuziunea este acel mijloc de stingere a obligatiilor care se realizeaza ori de cate ori aceeasi p 454i87e ersoana cumuleaza calitatea de creditor cu cea de debitor al aceleasi obligatii. Aceasta situatie se intalneste in special in cazul succesiunii cand succesorul creditor acceptand succesiunea pur si simplu, devine propriul sau creditor, sau, dimpotriva, debitorul acceptant pur si simplu se vede in situatia de a nu avea cui plati datoria pentru ca patrimoniul succesoral se contopeste cu cel al acceptantului. Tocmai pentru a se evita confuziunea, a fost imaginat beneficiul de inventar, mostenitorul acceptand sa succeada doar in masura activului succesoral. Aceeasi situatie se poate intalni si la persoanele juridice cu ocazia reorganizarii lor prin comasare sau divizare.




           Efecte. Confuziunea stinge obligatia debitorului cu toate garantiile si accesoriile sale. Acest efect se produce doar in limita in care obligatia nu se poate executa. Cand o parte a unei datorii a ramas neacoperita, ea continua a fiinta. Pentru identitate de ratiune, si atunci cand sunt mai multi debitori, confuziunea nu opereaza si in privinta celorlalti codebitori solidari. O nulitate a actului juridic prin efectul caruia s-a creat confuziunea atrage nulitatea efectelor produse de confuziune, potrivit regulii Quod nullum est, nullum producit efectum.




Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact